Над 50 деца на загинали военни пристигнаха на ски ваканция в Пампорово

Над 50 деца, ученици и студенти на възраст от 5 до 25 години пристигнаха на 7 дневен лагер в Пампорово, съобщиха от 101 Алпийски батальон в Смолян. Децата са на военнослужещи загинали при изпълнение на служебния си дълг, а ски ваканцията е под патронажа на на министъра на отбраната Ангел Найденов.

Младежите ше бъдат обучавани от професионални ски-инструктори на „Пампорово“АД в групи за начинаещи и напреднали скиори. На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат за ски обучение. Ще бъдат организирани игри на открито, снежни разходки в планината, посещение в Националната астрономическа обсерватория „Рожен” и в историческия музей в град Смолян.

Благотворителната инициатива се организира за втора година от Сдружението на жените военнослужещи, с подкрепата на Министерството на отбраната, Командването на Сухопътните войски и „Пампорово АД“,

101 Алпийски батальон е дарил на Фондация "Деца на Българската армия " сумата от 5 890лева, а спортният клуб на военните почерпи децата с шоколади "Милка " и подаръци от спонсорите. Самодейни колективи от Военния клуб в град Смолян  изнесоха концертна програма, която беше посрещната с много овации в залата.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини