Децата от Смолянско с преференции за ски в Пампорово

Областният управител Недялко Славов подкрепи неправителствени организации от района, които в писмо до фирмата собственик на съоръженията, настояха за конкретни мерки, с които децата и юношите от региона да ползват ски услугите в курорта с облекчения.

В писмо до мажоритарния собстветник на „Пампорово” АД, се изтъкват ползите от по-голямата активност на подрастващите в зимните спортове, както за укрепване здравето на подрастващите, така и за по-висока спортна култура. И тази година за пореден път ще се проведе програмата „Научи се да караш ски”, съвместно с Министерство на образованието и науката, и Българската федерация по ски. Ще има осигурен достъп до ски съоръженията за ски клубовете „Родопа” и „Пампорово”, както и за голям брой клубове по сноуборд.

Ще се оказва съдействие и за спортните начинания на община Смолян при организация на спартакиади, състезания и спортни дни, организирани от държавни и неправителствени организации на територията на областта. От областната администрация допълват, че ще поддържа връзка с общините в област Смолян, които искат да развиват ски спорта и други възможности за практикуване на масов спорт.

 

 

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини