Audi показа новите S4/S4 Avant

Audi официално показа новите S4 седан и комби (Avant) на своя „горещ" модел в среден клас.

Макар от доста неофициални и шпионски снимки колата да беше позната, сега от фирмата в Инголщад дават официалните данни за двата варианта на S4.



Компресорният двигател на колата е V6 с обем 3.0 литра и предлага внушителните 333 к.с. (245kW), това е с 10% повече от мощността произвеждана от би-турбо двигателят на BMW с шест цилиндъра, монтиран на 335i. С него Audi S4 ускорява от място до 100 км/час за 5.1 секунди.

Новост при S4 сега е активния диференциал, който има различни настройки, избирани от водача. Основна функция е да се намали съпротивата на волана при завой. Новата технология използва маслена баня, многодисков съединител и електро-хидравлично усилване за да предаде движението на всяко от колелата на една от двете оси. Компютър подсигурява мигновена реакция на колата (за 100 мили секунди по данните на производителя) при промяна на пътната обстановка.



От динамичната система наречена drive select, водачът може да промени реакцията на двигателя при натискане на газта, реакция на кормилната система и промяна съобразно скоростта. Режимите на настройка са три - comfort, auto и dynamic. Новият Audi S4 е оборудван със системата MMI, която позволява да се програмира от водача и четвърти, съставен от него режим.
Колата има и настройващи се шокови абсорбери, динамична кормилна система и спортен диференциал. Новите S4 и S4 Avant имат и промени във външния вид от стандартния A4. Специални джанти S-design с размер 18 инча, новия спойлер и четирите накрайника на ауспуха са основните разлики.
В интериора на S4 е заложено на спортния вид, емблемите S4 са на таблото и на кожените седалки, който имат и автоматична настройка за подкрепа на тялото, включително и в областта на кръста. Стандартния интериор е решен в черни тонови и много алуминий, като екстра може да се поръча интериор с много карбон и дърво.




Колата е оборудвана с адаптивен темпомат, изключителна аудиосистема от Bang & Olufsen и навигационна система. Новото Audi S4/S4 Avant ще бъде на пазара в Европа от март 2009.



Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини