Победа за българския пилот във Ferrari Challenge

Българският пилот във Ferrari Challenge Пламен Кралев спечели второто състезание от кръга на италианският шампионат на пистата "Мугело" и доказа, че бе най-добрият пилот през уикенда.

Пилотът Пламен Кралев спечели второто състезание от кръга на Ferrari Challenge Italia Coppa Shell на домашната писта на Ferrari "Мугело".

Това е първата победа на чужденец във Ferrari Challenge на тази писта, на която до момента са печелили само италиански пилоти.

Това беше и първата победа на "най-бързата роза" - автомобилът на Пламен Кралев Ferrari F430, който е брандиран с туристическият и културен символ на страната ни - българската роза.

Във второто състезание този уикенд Пламен Кралев стартира от пета позиция, но още в първата обиколка стана четвърти. В третият тур Пламен се върна на петото място, но продължи да кара стабилно и в шестата обиколка отново беше четвърти Ц в деветата вече бе трети, а три обиколки преди края излезе начело на
колоната.

Този път българският пилот от отбора на "Кесъл рейсинг" нямаше проблеми с гумите и безапелационно победи. Пламен Кралев направи и най-бързата обиколка в състезанието 2:01,917 мин, докато нито един от конкурентите му на пистата не можа да слезе под 2:02 минути.

С победата Пламен Кралев доказа, че бе най-добрият пилот на "Мугело" този уикенд. Той доминираше изцяло и през първото състезание, но поради износването на гумите му се завъртя 2 минути преди края и загуби 10 позиции.

Българският химн звуча за първи път за "най-бързата българска роза" на "Мугело", а колата на българина, брандирана с българският туристически и културен символ, както и неговото каране, бяха най-коментирани по време на целия уикенд.

"Доволен съм, че спечелих тази победа и съм горд, че се състезавам от името на България и носейки символите на България. Мога с гордост да заявя, че рекламата на страната ни върху моят автомобил вече дава ефект".

Състезанието на пистата "Мугело" беше отлична тренировка за Пламен Кралев преди световните финали във Ferrari Challenge, които предстоят на 9 ноември на същото трасе.

Следващото състзание на Пламен Кралев и "най-бързата българска роза" е на 5 октомври на пистата "Нюрбургринг", а след това му предстои участие в шампината FIA GT3 в Дубай, преди сезонът да завърши отново на "Мугело" за световните финали на Ferrari Challenge.(БТА)

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини