Коритаров уволнен за рекет. Преглед на националния печат – 22 ноември

Уволниха Коритаров за рекет, съобщава"Стандарт". Георги Коритаров бе нарочен за рекетьор. Нова телевизия обяви вчера, че водещият на "Здравей, България" напуска медията. Поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели, съобщиха кратко от частната телевизия, която наскоро смени собственика си. Никой от колегите на Коритаров не пожела официално да коментира уволнението му.
Мълвата из София обаче разнесе, че алчност за пари седи в дъното на освобождаването на Коритаров. Преди ден в. "Уикенд" излезе със сензационна информация, според която журналистът изнудвал боса на "Лукойл" Валентин Златев. Жълтият вестник твърди, че Коритаров предложил на бизнесмена сделка тет-а-тет. Журналистът обяснил, че може да е посредник в нов проект, като срещу това поискал 3 млн. лв. Според непотвърдената информация Златев му показал вратата, като преди това кратко обяснил как фабрика на Девети септември не се купува, имайки предвид икономическата криза.

Нова телевизия изгони Коритаров, лаконично съобщава "Дума".Нова телевизия се разделя с единия от водещите на сутрешния блок "Здравей, България" Георги Коритаров, съобщиха вчера от медията. Според официалното съобщение поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели.
Лора Крумова остава водещ на сутрешния блок "Здравей, България", а предаването ще продължи да се излъчва, както досега - всеки делничен ден от 6,55 до 10 часа.
От PR отдела на Нова телевизия допълнително съобщиха, че за момента не се обсъжда нова кандидатура за мястото на Коритаров. Също така няма яснота и за това какво ще се излъчва във времето от 8 до 8,30 часа, когато беше рубриката "Коритаров лайф".

Тема за уволнението на журналиста присъства и в "24 часа": Как Коритаров и Златев не купиха земя в Боровец. Нова телевизия остана изненадващо вчера без Георги Коритаров, а бизнесът с имоти без един обнадеждаващ тандем. Всъщност освобождаването му от работа се е обсъждало от 3 дни. През това време новото ръководство на медията, която е собственост на шведската MTG, е било на тиймбилдинг в Боровец.
Веднага след вчерашния сутрешен блок Коритаров е бил извикан от Силва Зурлева, главен консултант на телевизиите на MTG у нас, за да подпише оставката си.
Няколко часа по-късно Нова тв разпрати официално съобщение за освобождаването му.
"Поводът за раздялата е неспазването от страна на водещия на принципите на журналистическия плурализъм и използването на телевизионния екран за лични цели", пише в него.
Ден преди това в. "Уикенд" съобщи, че тв водещият е изнудвал шефа на "Лукойл" Валентин Златев за 3 млн. лева.

Ляв изход от кризата, открива "Стандарт". Кризата връща лявото на мода. Това ще обясни лидерът на БСП Сергей Станишев в доклада си пред 47-ия конгрес на социалистите днес, научи "Стандарт". Глобалният крах показа, че сегашният финансов ред в света не работи. Затова вече се забелязва ренесанс на социализма, гласи посланието на премиера. Съществуващият световен икономически ред е несправедлив и неефективен, ще запише БСП в програмата си за изборите. Столетницата ще настоява пред Европейския съюз за световни стандарти за гарантиране на влоговете и пенсиите.
Станишев отново ще даде заявка за втори управленски мандат, издадоха от "Позитано". Соцлидерът ще нахока здраво червените интриганти. 900 делегати се събират в НДК днес. През нощта с тайно гласуване те ще избират лидер и Висш съвет. Само депутатът Иво Атанасов ще е конкурент на Станишев.
Станишев написа книга за 10 дни, пише "Труд". "Какво е общото между партията на Димитър Благоев и БСП", "Терористи ли са били партизаните", "Защо десните викат на социалистите - комунисти, а комунистите ги наричат предатели", "Да няма богати или да няма бедни".
Това са част от въпросите, на които отговаря премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев в книгата си "Защото сме социалисти". Тя ще бъде раздадена безплатно на 890-те делегати и гостите на 47-ия конгрес на БСП, който се открива днес. Отговорите идват 19 години след демократичните промени и 67 години от началото на партизанското движение.
Всяка една от 27-те глави е посветена на различна тема, обясни за "Труд" Станишев. Той написал книгата за 10 дни. Етническите проблеми са под мотото "За чиста и свята република", а за толерантността - "Ние, извънземните и националното съгласие".
Разсъжденията на соцлидера за бъдещето на социалистическата идея са озаглавени "Иде ли?", а за града и селото - "Градът, селото и локомотивите"..
Учителите с 654 лв. от декември, пише "Дума". Очаква се от 1 декември средната брутна учителска заплата в страната да стигне 654 лв., съобщи вчера главният секретар на МОН Димитър Танев. В държавните училища заплатите ще са средно 670 лв., в общинските - 650 лв., уточни той.
С това увеличение се постига средната учителска заплата, която бе договорена по време на голямата учителска стачка в края на миналата година. В тази сума не влиза диференцираното заплащане. Средна заплата за педагозите 650 лв. е разчетена и в бюджет 2009 г. Има училища, където след въвеждането на делегираните бюджети заплатите са достигнали 800 и над 850 лв., каза още Танев. Вероятно в училищата ще има сериозни бонуси за Коледа, тъй като директорите са били много предпазливи в харченето и са заделили пари. Около 20 млн. лв. в момента са свободните пари в училищата, но от тях тепърва има да се правят някои плащания. Едва една трета от училищата са достигнали над 600 лв. заплата, съобщиха обаче преди седмица работодателите в просветата.
Топим се до 5,9 млн. през 2050 г., обявява "Труд". Населението на България ще намалее на 5,9 млн. през 2050 г. от 7,7 млн. през 2007 г., ако се запазят сегашните тенденции на раждаемост, смъртност и миграция, сочи обявеният вчера от Еврокомисията демографски доклад за страните от ЕС.
Раждаемостта у нас е намаляла от средно 2,17 деца на жена през 1970 г. на 1,26 през 2000 г. и се е покачила на 1,37 през 2007 г. Прогнозата е да нарасне на 1,46 през 2030 г. и на 1,54 през 2050 г. Очаква се населението да продължи да намалява с 43,7 на хиляда през 2050 г. Българите остаряват, но живеят по-дълго. Средната продължителност на живота за жените била 76,3 г. през 2007 г. и се очаква да е 81,3 г. през 2030 г. При мъжете - 69,2 г. за 2007 г. и 75,3 г. за 2030 г.
Близо милион българи не искат да работя, пише "Новинар". Приблизително един 1 млн. българи не искат да започнат работа, показват данните на Националния статистически институт за третото тримесечие от годината. Най-често причините за това са семейни, смятат експертите. Част от тези безработни продължават обучението си и нямат време за търсене на работа, друга част от хората пък гледат малки деца. Близо 150 000 пък са хората, които са обезкуражени в търсенето на работа, показват данните. Най-често тези хора отдавна са отпаднали от пазара на труда, а знанията и уменията им трябва да се доразвият, за да бъдат конкурентоспособни. В същото време пък все повече са хората, които продължават или започват работа в по-късна възраст, показват данните. Коефициентът на заетост за населението на 55 - 64 навършени години е 47,3 на сто, като близо 60% от заетите са мъже.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини