Община Чепеларе прави занималня за децата на служителите си

Община Чепеларе ще кандидатства с два проекта Програма „Красива България“, която през юли обяви новата кампания за финансиране на проекти по две мерки. Родопската община ще търси финансиране с проект "Осигуряване на достъп до "Музей на Родопския карст" на хора с намалена подвижност и хора с увреждания. Ще бъдат поставени необходимите съоръжения и стълбищна платформа за инвалидни колички .

По втората мярка ще се внесе проект "Създаване на занималня за деца на родители, работещи в местната администрация град Чепеларе". Одобреният проект за създаване на занималня за деца на родители, работещи в администрацията на Чепеларе, е с общ бюджет 66 5З3 лева, от които 58 549 лева финансиране от социалното министерство и около 8 хиляди лева собствено участие под формата на съфинансиране от общината. В помещението за бъдещата занималня ще се извърши подмяна на вътрешни и външни врати, цялостен ремонт, ще се изградят санитарни възли, както и доставка на подходящо за целите на обекта оборудване и обзавеждане.

Изискване на Проект "Красива България" е персоналът за занималните да бъде нает за една година от регистрирани в Бюрото по труда безработни лица по програма "Обучение и заетост на продължително безработни лица" на Националния план за действие по заетостта.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини