Обявено е бедствено положение в Смолянска област, проходите затворени

Изображение 1 от 2

    Към момента са затворени проходите Пампорово и Превала

    Областният управител Недялко Славов обяви бедствено положение за цялата Смолянска област, считано от 2 часа полунощ. Вследствие на обилните валежи се влоши състояние и липсата на проходимост по пътищата от републиканската пътна мрежа и най-вече проходите, които са главни пътни артерии. Втората група проблеми са свързани с електроснабдяването, посочи Славов.  В две от общините Борино и Доспат няма ток вследствие на повреда в 110 киловолтовия далекрповод. Има  населени места места без ток заради прекъснати кабели от паднали дървета. Падналите дървета създадоха и проблеми по републиканската пътна мрежа, както и множеството закъсали и зарязани на пътя леки и товарни автомобили.

    Към момента проходите  Пампорово и Превала са затворени. Движението през Рожен е само с вериги.Затворен е   Момчиловци Лъки, пътят към Обсерваторията картофохранилището

    Няма данни за бедстващи  хора . Осигурена е организация за своевременно превозване на болните от хемодиализа. Концетрацията на силите  е за отваряне на прохода Пампорово и след това този за Превала, уточни още областният управител.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини