Игротека в първомайското читалище очаква деца през лятото

Изображение 1 от 2

    Детска игротека отвори врати в библиотеката на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Тя ще работи през цялото лято и ще е напълно безплатна за всички деца.

    Засега 6 деца идват редовно, разказва библиотекарката Емилия Ангелова. Те се забавляват, рисуват с осигурени от читалището материали, играят „тихи игри“ или подреждат пъзел. Една от задачите, които си е поставила Еми е децата неусетно да минат през целия списък с книги, докато тя им чете или докато те четат на останалите. Тя предпочита да работи с по-малките като по този начин се надява да им създаде навици и любов към книгите и децата да се превърнат в ревностни читатели.

    Лятната игротека е добра възможност за родителите, които трябва да оставят своите деца сами в домовете си през летните.

    Няма начален час, в който малчуганите трябва да дойдат. Важното е да са в добро настроение и да го правят с желание. Библиотеката е тяхна от 9 до 12 часа и от 14 до 18 часа.

    Децата могат да практикуват любими занимания но винаги под наблюдението на възрастен. Освен всичко друго те се запознават и с работата на библиотекаря, създават нови приятелства, учат се да общуват, могат да се занимават с театър, а библиотекарите са готови да обогатят списъка със забавления и да проявят гъвкавост, ако е необходимо.

    Място има и за родители, ако децата им така са по-спокойни.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини