Симеон: Отнетите ми хижи ще последват съдбата на "Царските конюшни". Преглед на печата

Жега. 

"Монитор":

Термометърът удари 34 градуса в Русе

Най-топло днес е било в Русе - 34 градуса, съобщи Фокус по данни на НИМХ.

В Пловдив, Сандански и Свищов температурата е била 33 градуса. Най-много валежи е имало в Силистра - 13 л/кв.м и в Благоевград - 12 л/кв.м.

БСП. 

"Сега":

Румен Радев: Корнелия Нинова знае какво прави

Важно е България да има сплотена политическа опозиция. Липсата ѝ ще бъде пагубна за нашата демокрация. Това е заявил президентът Румен Радев в пловдивското село Труд. Той подкрепи решението на Корнелия Нинова да оттегли оставката си като лидер на БСП, предаде БНР.

"Мисля, че госпожа Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Един лидер на политическа партия трябва да се води не само от това той лично как се чувства, а много е важно партията му как се чувства и партията да бъде силно обединена".

Президентът казва, че няма информация за конгреса на БСП, защото днес празнува заедно с хората на село Труд Петдесетница и 150 години на местната църква Света Троица. Радев подчертава, че очаква България да има сплотена политическа опозиция, защото не може да има власт без коректив, и добавя, че не се меси в работата на нито една партия.

Царски имоти.

"24 часа":

Симеон: Отнетите ми хижи ще последват съдбата на "Царските конюшни"

Симеон Сакскобургготски изрази навръх 82-ия си рожден ден притеснение, че отнетите му хижи "Ситняково" и "Саръгьол" ще последват съдбата на "Царските конюшни". Бившият министър-председател на България коментира, че делата за семейните му имоти са тормоз, в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

"Вижда се, че има систематично преследване - твърди Симеон. - Да се върнем назад - 1946 г. правителството на Кимон Георгиев признава и ни дава списък на частни и лични имоти. 1998 г., демократична България Конституционният съд се произнася, че е така. Според мен, каквото следва няма логично обяснение . Този мораториум не е законосъобразен, това е тормоз, начинът, по който се действа - загубихме двете дела за хижите "Ситняково" и "Саръгьол". Опразнихме ги, защото съм коректен човек, но с голяма болка в сърцето. Виждам чиста злоба - да се отнеме, без някакъв план за действие. Предполагам, че ще стане като с т.н. "Царско конюшни".

"Аз се надявам и вярвам в правосъдието, разбира се и в съда в Страсбург - като гражданин на една европейска страна, където частната собственост е гарантирана", добави той.

Нарушения. 

"Дума":

Собствениците на 32 къщи за гости трябва да върнат 10 милиона лева

Собствениците на 32 къщи за гости трябва да върнат на държавата общо 10 милиона лева. Това са констатирали до момента проверяващите екипи на Държавен фонд "Земеделие" и ресорното министерство.

Припомняме, че преди повече от две седмици започнаха проверки на всички къщи за гости, построени с европейски средства. Одитът започна по настояване на прокуратурата, след като имената на министри и зам.-министри изскочиха сред собствениците на подобни къщи и се оказа, че много от тях изобщо не функционират като такива. Заради скандала с поста си се раздели земеделският министър Румен Порожанов. Досега са установени нарушения в 32 къщи, предаде Нова тв.

Днес инспектори са посетили курортния комплекс "Цигов чарк". Проверката е била след сигнал, че служителка на ДФ "Земеделие" е кума на дъщерята на собственичката и е съдействала фамилията да спечели проекта, за който финансирането по програмата "Развитие на селските райони" възлиза на повече от 234 000 лева.

Собственичката Мария Радиловска категорично е отрекла, че дъщеря й е свързана с бизнеса.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тоя Тарикат Симо Кобурга пак хленчи Абе Симо оди си гледай работата в Испания бе какви имоти искаш бе
Последни новини