Събор-мевлид в Чубрика събра стотици родопчани и изселници

През уикенда в ардинското село Чубрика се проведе традиционният събор-мевлид, който бе организиран от кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Западна Европа и Австралия.

Сред официалните гости бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад,  кметове на населени места.
И тази година празничната програма бе наситена с разнообразни спортни и културни програми. Организирани бяха турнири по футбол на малки врати и шахмат. На победителите бяха раздадени парични награди. Проведе се и кулинарен конкурс с разнообразни местни ястия. Специални гости на празника бяха детска танцова група „Искрица“ към Народно читалище „Родопска искра” в Ардино.

ОтиметонаобщинскатаадминистрациякметътРесмиМурадпоздравижителите и гоститенасъбора.
За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър от Кърджали. Пред сградата на училището се изви кръшно хоро.

КметътнаЧубрикаФердунАлиизразисърдечнитесиблагодарностикъмспонсоритенатрадиционниясъбор-мевлид – братятабизнесменитТуран и НазмиДжанбазотИстанбул, МунисАлиендер от Бурса и Месут Али от Кърджали.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини