Майстори от Европа се събират в Девин за световно първенство по риболов на пъстърва

Майстори на въдицата от Европа ще се съберат в Девин тази седмица, за да се борят за световен приз. Откриването на първенството е в четвъртък, 26 септември, от 17:00 часа на площада в Девин, а самото състезание е през уикенда.

На 28 и 29 септември родопският град ще бъде домакин на световното клубно първенство по риболов на пъстърва, което ще се проведе на река Въча под стената на язовир „Цанков камък“ до село Михалково. 14 отбора от Италия, Франция, Хърватия и България ще спорят за световната титла. Стартът на турнира ще бъде даден в 9:00 и ще продължи до 14:00 часа във всеки от двата дни, като състезанието е в четири рунда от по 45 минути дневно.

България ще бъде представена от националния си тим, както и от отборите на ЛРД „Девин“ и столичния клуб „Острието“. Специално за престижната надпревара организаторите от Българската федерация по риболовни спортове ще зарибят реката с 4000 пъстърви, а състезателите ще ловят с 10-метрови въдици, със стръв от ларви на восъчен молец и торни червеи. Куките са без контри, а по регламент всяка уловена пъстърва ще се пуска обратно във водата.
За шампионата у нас пристига президентът на световната федерация по риболовни спортове ФИПС Клаудио Матеоли от Италия.
През годините Девин е бил домакин на световни първенства по риболов на пъстърва през 2002, 2005 и 2008 г.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини