Образованието на Димитровград ще бъде приоритет в третия мандат на Иво Димов

Изображение 1 от 6

  Кандидатът за кмет в Димитровград Иво Димов се срещна с учители, по покана на Регионалния синдикат Образование към КТ „Подкрепа". Председателят на синдиката - Иванка Янчева, която представлява 300 педагози, благодари на Иво Димов за ползотворната работа през изтеклия мандат и подчерта, че сключеният между общината, работодателите и синдикатите КТД дава допълнителни придобивки за учителите в община Димитровград. Иво Димов разказа, как при откриването на новата учебна година е установил, че първокласниците са повече, в сравнение с предходни години и си е дал сметка, че тези деца са родени през 2011 година – първата година от неговия мандат, което означава, че младите семейства остават в Димитровград.

  “Затова всичките усилия на екипа ми са насочени към образованието, което ще бъде един от приоритетите ни през следващия мандат. Реално изпълнените ангажименти към сектора са в добре развитата образователна инфраструктура. Вложени са над 6 милиона лева за дворовете в най-големите училища в Димитровград, обхващащи 74 процента от учениците. Шест големи училища са основно обновени - извършени са вътрешни ремонти, посторени са игрища за тенис, волейбол, баскетбол, футбол и лекоатлетическа писта. Средствата са осигурени от Оперативната програма “Региони в растеж“. Възстановена е уникалната релефна карта на СУ “Любен Каравелов“, а в двора на Езикова гимназия е оформен мини парк. Във всяко от шестте училища създадохме достъпна среда за придвижване на деца в неравностойно положение“, отчете свършеното през четирите години Иво Димов.

  В момента се извършват ремонти за енергийна ефективност на ПГ “Проф.д-р Асен Златаров“ и на детската градина в село Ябълково. Основно ще се обновят Културен дом „Химик“ и ОДТ “Апостол Карамитев“.

  През тази година за първи път средната брутна учителска заплата изпревари средната за страната, като в нашата община тя е една от най-високите.

  „Има още какво да се върши в образователната сфера и предстои многа работа през следващите четири години. Имаме идеи с моя екип да кандидатстваме по наши и европейски програми, откъдето да набавим финансов ресурс. Уважавам учителската професия. Моята майка също е учителка, възпитан съм от нея да почитам вашия труд. Затова няма да обещавам, а ще действам, да се случат всички идеи, за се издигне на необходимато ниво учителската професия, децата да идват с удоволствие в училище, а техните родители да бъдат доволни от нивото на образованието в Димитровград“.

  КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  19 ное 2019
  Последни новини