Само за месец в Смилян събраха почти 10 хиляди лева за лечението на малките Радина и Денислав

Изображение 1 от 2

  Над 9 500 лева бяха събрани в благотворителната инициатива за лечението на 10 месечната Радина, която  е с диагноза микроцефалия и 8- месечния Денислав Сираков, който страда от хидроцефалия от село Смилян. Каузата за лечението на двете дечица обедини цялото село, включиха се институции, местна власт, фирми и учреждения и много хора от страната и чужбина. Желаещите да се включат са много затова родителите на двете дечица ще открият обща дарителска сметка, тъй като на този етап са събрани средства за един курс на лечение и рехабилитация.

  “Тази Коледа е специална за нас - защото тя ни обедини като общност да помогнем двама от най-малките жители на Смилян да получат шанс да имат щастливо бъдеще!Специална е, защото потвърди, че общността ни е силна и готова да помага на нуждаещите се от подкрепа.Това, което се случи от началото на кампанията ни в подкрепа на Радина и Дени го потвърди.“, обобщи Илия Годев, секретар на читалище „Проф.д-р Асен Златаров“, което беше сред основните организатори на кампанията с два големи концерта, коледен благотворителен базар, кутии за дарения.
  На първия от тях са събрани 3200лв., а на втория, проведен на 20 декември, който препълни отново залата от вход и дарения по време на концерта още 1569 лв. От читалищната управа благодарят на талантливите възпитаници на Националното училище по фолклорни изкуства - Широка лъка и РУО на МОН-Смолян, което помогна концертът да стане факт.

  Поздравителни картички и други подаръчни изделия в подкрепа на каузата могат да се закупят от магазин "Виктория-Нели" и магазин на Елвира Табакова в центъра на селото, както и от Посетителския информационен център при читалището. “Поради множеството запитвания на хора от страната, желаещи да дарят в подкрепа на децата, двете семейства ще разкрият обща дарителска банкова сметка, която ще публикуваме на страницата на читалището и тази на Кметство - с. Смилян веднага след като тя стане факт”, каза още Годев.

  В дните между двата концерта продължиха да постъпват дарения от организации и институции от които се събраха общо над 9 500 лв. Средства са изпратили училища и детски градини от Смолян и Общината, кооперации, студенти от Пловдивския университет, кметства в населени места, работници в предприятия, благотворителни инициативи на ученици от Смолян, както и много и индивидуални лица.

  Община Смолян също се присъедини към каузата ни като обяви, че средствата от продажба на отпечатаните от нея календари за 2020 г. ще бъдат предоставени за лечението на малките Радина и Дени. Календари може да се закупя от търговски обекти в град Смолян както и в магазините в с. Смилян и от Посетителски информационен център при читалището.

  Семействата на Радина и Дени вървят заедно в битката за бъдеще на двете деца. Събраните към момента средства ще са достатъчни да покрият таксите и разходите за 1 курс на рехабилитация в Турция, затова дарителската кампания остава отворена и продължава.

  Огромна благодарност към Кмета на с. Смилян и служителите в Кметство - с. Смилян за енергията и сърцатостта, с която се включват в провеждането на кампанията в подкрепа на Радина и Дени, каза още Годев от името на всички, участвали в кампанията и пожела на всички светли коледни празници.

  „Благодарим ви, че със своята съпричастност всеки от вас ще оставя светла следа в живота на двете наши дечица - давайки надежда на техните семейства и на тях, че ще имат шанс за детство в игри и достоен живот. Нека 2020 година бъде здрава и щедра към всички вас и към вашите семейства!“

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
  30 май 2020
  Последни новини