ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Дубай и Божков. Преглед на печата

 

Градини.

"Монитор":

Само 14% от децата се върнаха в градините в София

В първия ден на отварянето на детските градини в София родителите на 6348 деца ги заведоха на забавачка, а други 489 малчугани бяха в самостоятелните ясли. Това прави около 14% от всички деца, които посещават детски градини и под 25% от децата, които ходят на самостоятелни ясли, съобщиха от "Московска" 33.

Двойно повече родители бяха изразили желание в анкетите да ползват услугите на детските градини и ясли. От днес в София работят 173 детски градини и 24 самостоятелни ясли.

Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини. Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина.

Мерки.

"Дума":

Отварят занимални, читалища и зали на закрито от 1 юни

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради коронавируса.

Съгласно заповедта, считано от 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Карантина.

"24 часа":

Ангелкова: Готвим се за туристически пътувания без прилагане на карантина

Българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни практически мерки за смекчаване на кризата, причинена от пандемията от COVID-19 и в подкрепа на туристическата индустрия - една от най-пострадалите в създалата се ситуация.

Нашите действия следват координирания недискриминационен подход за възстановяване на свободното движение в съответствие с Пакета на ЕС за транспорт и туризъм. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на видеоконференция с посланиците на държавите членки на ЕС, акредитирани в България, съобщиха от Министерството на туризма.

Работната онлайн дискусия се състоя по инициатива на посланика на Хърватия у нас Н.Пр. Ясна Огняновац в качеството й на представляващ Хърватското председателство на Съвета на ЕС.

Пандемията на коронавируса е безпрецедентна криза, която предизвика в отговор извънредни действия в защита на общественото здраве и живота на хората, както и за минимизиране на пораженията в икономиките. Нашата институция работи активно с останалите заинтересовани ведомства за подготовка на протоколи и стартиране на туристически пътувания без прилагане на карантина.

Дело.

"Сега":

ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Дубай и Божков

Прокуратурата търси връзка между певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил Божков, когото опитва да върне от Дубай заради 11 обвинения. "Кога последно съм ходила в Дубай. Това беше един от първите въпроси на разследващите, когато влязоха в дома ми", разказва певицата пред Апелативния спецсъд. Той се произнесе като втора инстанция по искането на прокуратурата тя, брат й и съдружникът й Мартин Димитров да останат в ареста. Тримата са обвинени, че като престъпна група опитали да източват евросредства по програмата "Иновации и конкурентноспособност".

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини