Житницата ни остана без жито. Преглед на печата

Премиерът Борисов е категорично против нови ограничения заради Covid -19, съобщава от първа страница вестник „Труд“ и цитира премиера: „Няма повече да затваряме. Колкото и гадна да е тази болест, можем да я преминем. Слушам проф. Мутафчийски, но слушам и доц. Мангъров - пазете се, трябва да живеем“, заявява Борисов, цитиран от изданието. Темата е водеща и за „Дума“.

Гърция спира сърбите от днес, без опашки на Кулата, пише 24 часа. ГКПП Маказа е затворен за туристи, но в обратна посока прибирането е възможно. От 6ч. днес Гърция няма да пуска сръбски граждани да влизат на нейна територия. Причината южната ни съседка да спре сръбските граждани вероятно е увеличаващият се брой на заразени с коронавирус. Тези, които вече са на почивка в Гърция, може да останат до края на планирания престой, допълва изданието.

Квартира на морето може да се намери и за 5 лева, колкото е цената на хотдога на плажа, това показва проверка на „Телеграф“ в курорти на Южното Черноморие. Хазяи и собственици на кръчми в Несебър например твърдят, че са тотално отчаяни от липсата на туристи. Сметката на плажа за четиричленно семейство обаче надвишава 50 лева, ако то ползва чадър, два шезлонга, хапва и пийва, пише изданието и допълва - бирата на плажа е по 4.50, колкото и фрапето, едно кафе е 3 лева, а лимонадата върви по 6 лева.

Житницата ни остана без жито, алармира „Земя“. В момента най-плодородният регион в България дава отчайващо ниски резултати, казва Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. В Добруджа жънат средно по 138 кг пшеница от декар, допълва вестникът.

Монитор“ информира за българско мобилно приложение, което слага край на опашките в болниците и спешните центрове. Апликацията е разработена от българска компания и вече се прилага в едно от големите лечебни заведения у нас. Компанията  е сред кандидатите за финансиране от инвестиционния фонд, които могат да получат до 50 000 евро в своя проект. Друга полезна услуга, която е кандидатствала за финансиране, е разработка за сензори за паркиране, което сигнализира дали на дадено място има паркирал автомобил.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини