Заразата е на път да изолира България. Преглед на печата

Под погледа на Патриарха на българската литература, „Труд“ поставя заглавието "Вазов ще живее, докато има български дух".

Изданието посвещава първата си страница на предупреждения за разпространението на коронавируса у нас като обобщава: " Заразата е на път да изолира България. Задължителен тест се прави на преминаващите през пункта "Промахон",  а Австрия ни наложи карантина".

В „24 часа“ четем прогнозата на известния вирусолог проф. Радка Аргирова: " Covid-19 вероятно ще остане с нас завинаги".

На две страници изданието публикува информация за затрудненията при Covid ситуацията- Без кредити и преводи на пари за хора с изтекли документи въпреки удължения срок на паспортите. Държавните органи не налагат глоби, но частните финансови работят по правилата отпреди извънредното положение, е изводът от проучването.

Вестниците акцентират и на думите на премиера Бойко Борисов от вчерашното заседание на кабинета: "Лесно е да затворим пак, но системите на държавата няма да издържат. Министър- председателят  препоръчва да се пазим, но да не спираме да работим".

За „Дума“ и „Земя“ водещо е извънредното изявление на президента Румен Радев, обобщено в думите: "Да падне охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски". Държавният глава заяви, че в България се погазват законите, а НСО охранява почетния председател на ДПС и депутата Пеевски. Вестник „Монитор“ насочва  вниманието към декларацията на прокурорите от  Висшия съдебен съвет. Те реагират след изказвания на президента и премиера от миналата седмица, в които са засегнати правомощията на обвинителите.

„Телеграф“ допълва по темата, че декларацията е в отговор на действията на прокуратурата при разследването на търговия с влияние на бизнесмена Пламен Бобоков.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Антония
    6 -1
    10:40, 9 юли 2020
    Е, днес заразените са 240. Те и депутатите ни са 240. Странно ми е защо съобщават „излекувани“, като повечето от тях са си самооздравели, или пак става дума за едни пари.
    • Ам
      Ам да
      3 -1
      11:46, 9 юли 2020
      Без съмнение за много пари, и пак Българина си мълчи и си трайка да го яздят.
Последни новини