Всеки десети PCR тест е полоижителен. Преглед на печата

Всеки десети PCR тест е полоижителен, изчислява на страниците си "Монитор" като се позовава на данните от Националната информационна система. Вестникът допълва, че вчера е обявен нов рекорд - 330 заразени за едно денонощие. Само в три области няма нови случаи, а горещите точки са София и Пловдив.

"В Гърция само с отрицателен тест", съобщава "24 часа". Влизащите в Гърция по неспешни причини през ГКПП "Кулата-Промахон" от 6 часа сутринта на 14 юли са длъжни да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, направен най-много 72 часа преди влизането си в Гърция. За пристигащите в Гърция остава и задължението за попълване на формуляр за локализиране на пътниците. Минималният срок за попълване се намалява от 48 на 24 часа преди влизане на пътниците, допълва "24 часа".

"По-висока пенсия без трите "златни години", информира на първата си страница "Труд". Весникът обяснява, че по-висока пенсия получават българите, избрали да се пенсионират по новата формула, а не по-старата, при която се вземаха трите най-добри години преди 1 януари 1997 година.

Това показват данните на Националния осигурителен институт на база подалите заявление за пенсиониране, уточнява изданието. Средната пенсия на избралите новата методика е по-висока с 27,4 на сто спрямо тези, предпочели старата. Данните показват, че първите са получили средна пенсия от 520 лева, докато при вторите тя е била 408 лева, допълва в публикацията си "Труд".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини