Управляващите обмислят бонуси за пенсионерите. Преглед на печата

Управляващата коалиция обмисля еднократна помощ за хора с минимална заплата, информира „24 часа“ по повод предстоящия днес коалиционен съвет, след който ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Според вестника, два дни  е имало обмисляне и договаряне на новите мерки. Обсъжда се необлагаем минимум при плосък данък. „Държавата ще плаща по-бързо на бизнеса“, допълва „24 часа“.

В опит да се преодолеят щетите от коронакризата управляващите обмислят също бонуси за пенсионерите. Обещава се минимална пенсия от 300 лева още от януари, а не от юли догодина, както и ваучери за български храни, за да се повиши потреблението.

Дума“ пише, че хотелите масово планират намаляване на цените на нощувките и на пакетните услуги според данни на Националния статистически институт. Колкото повече напредва летният сезон, толкова повече хотели имат намерение да предприемат този ход.

Вицепремиерът Марияна Николова, която пое сектора „Туризъм“, възнамерява да има всяка година ваучери за почивка и туризъм за широк кръг потребители.

В разгара на сезона измислят такса „златен стол“ в Созопол, съобщава „Телеграф“. Ако искаш да седнеш и да си починеш, трябва да платиш. Това е видяно от туристи на главната улица в града привечер - надпис до пластмасов стол  гласи, че пет минути почивка за разхождащите се струват 2 лева.

Вносен сафрид заля рибната борса, информира „Труд“. В разгара на сезона в Бургас търговците се кълнат, че рибата е от Турция, рибари смятат, че е от Гърция. Нашите рибари нямали  слука в улова това лято.

„Официални данни на БНБ за последните близо 30 години показват, че в България се изливат офшорни милиарди“, пише още „Труд“ на първа страница. 27 милиарда евро са влезли в страната от държави и територии с офшорни условия или със защита на банковата тайна. Само от екзотични острови са преведени 4 милиарда и 300 милиона евро.

Земя“ цитира евродепутата Елена Йончева, която съобщи, в телевизионно интервю, че през септември нейни колеги вероятно ще се занимаят с краха на върховенството на закона в България. Тя каза още, че аудиозаписът с гласа на премиера, разпространен през юни, в който се чуват заплахи към нея, е автентичен. Мнението е на сертифицирана американска лаборатория.

„Протестите мижави, но агресивни“, пише „Телеграф“. Младежи на градус мятат тоалетна хартия и чери домати, после си допиват в близките барове, коментира изданието. Според вестника, предстоящият национален протест в сряда е иницииран от Васил Божков, който тогава има рожден ден.

Юристът Марин Киров коментира в интервю за „Монитор“: „Обществото търси нов водач, но този водач не е Христо Иванов“.

„Наблюдаваме борба за власт от кръговете, които претендират, че са по-добри от сегашните“, добавя той. Според юриста така наречените умни и красиви сред протестиращите няма да приемат за равен военния и издигнат за президент от социалистите Румен Радев.

Девет от десет купувачи предпочитат обновен имот, показва проверка на „Монитор“ сред агенциите за недвижими имоти. С десет на сто по-скъп е апартамент в саниран жилищен блок. За жилище в 50-годишен панелен блок цената е близо 200 хиляди евро, става дума за продажба в столицата, пише още вестникът. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини