Обявите за работа през юли са с 40 на сто по-малко. Преглед на печата

Само офертите за търсене на счетоводители и финансисти са се увеличили, всички останали обяви за работа са се стопили наполовина, съобщава „Монитор“. Началници и собственици на фирми съкращават служители и работници с извинение корона кризата и товарят останалите с повече работа, без да увеличават заплащането им, показва проверка на вестника.

По данни на БНБ за второто тримесечие, през така наречената пандемия са се появили  45 нови милионери у нас.

Според „Труд“ обявите за работа през юли са с 40 на сто по-малко само защото не се търси персонал в туризма. Вестникът публикува анкета на националната статистика, която показва, че гражданите са обхванати все повече от песимизъм. Като цяло обаче, доверието на потребителите се покачва.

Телеграф“ помества репортаж за първите две трансплантации у нас в условията на извънредна епидемична обстановка. Един от пациентите е получил сърце след като живял близо две години с изкуствено.

Преди операциите 25-годишният донор е изследван за коронавирус.

Съботният очерк на „24 часа“ е посветен на лятото и коронавируса - „Вирусът върна златното време на къмпингарите“. Предупреждават се туристите, които все пак предпочитат хотел, да проверят дали има сертификат от здравните власти и дали ресторантът е затварял по време на карантината. За първи път от много години българите са повече от чужденците в Слънчев бряг, пише още вестникът.

Във времето на летните отпуски „24 часа“ предлага разказ за планините на България, чието предимство е, че са гостоприемни и зиме, и лете.

У нас има общо 37 хиляди километра маркирани екопътеки, които правят достъпни невероятни природни богатства. Изданието представя най-популярните маршрути във Врачанския Балкан, Пирин като царство на еделвайса, Родопите като Божи дар за страната ни, където всяко селище има и къща за гости.

Монитор“ разказва за осемте най-красиви плажа по света и у нас.

В класацията попадат устието на река Велека, „Камчийски пясъци“ и Силистар. По света сред най-привлекателните плажове е Минитас в Доминиканската република и Скрития плаж в Мексико. 

В рубриката със здравни съвети „Телеграф“ предупреждава да сме внимателни с количеството натурални сокове, така наречените фрешове, в горещите дни, тъй като прекаляването с плодовата захар е вредно.

На всеки час е добре да пием по чаша вода, защото кофеинът и бирата обезводняват организма. В най-горещите часове на деня е добре също да пием чай от каркаде и доматен сок.

Още здравни съвети в „Труд“ - д.р Людмила Емилова коментира, че подправките притежават и лечебни качества, но е добре да ги ползваме с мярка. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини