Твърдение: жените правят секс от скука

Жените правят секс, за да ги оставят на мира или от скука, твърдят двама американски психолози в книга, цитирана от в. "Дейли телеграф", предаде БТА.

За да напишат книгата "Защо жените правят секс", Синди Местън и Дейвид Бас от Тексаския университет интервюираха 1006 жени. Резултатите от анкетата разкриха почти 200 причини, които тласкат жените към секса, но привличането изненадващо е в долната част на списъка.

Изследването показа, че повечето мъже намират почти всички жени привлекателни в известна степен, докато мнозинството от дамите изобщо не гледат на нещата по същия начин

Психолозите установиха, че някои жени правят секс заради духовното изживяване, смятайки, че този акт ги издига най-високо до Бога. Други дами отговориха, че го правят от съжаление, от благодарност за приятна вечеря, за да усъвършенстват сексуалните си умения, да облекчат мигрената си или "за по-хубава кожа".

84% от участниците в изследването обаче правят секс, "за да им е мирна главата" или за да накарат по този начин партньорите си да им помагат в домакинската работа. 

За някои сексът спасява от скуката и е по-удобен от разправиите с партньора. Други признаха, че понякога съжаляват мъжете и затова правят секс с тях. 

10% от анкетираните жени са се отблагодарявали със секс на мъже, от които са получили луксозни подаръци или скъпи вечери.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини