Такситата с таван на цените от общината. Преглед на националния печат

"24 часа": Мартин бил туморът на СДС

Остри реплики, викове, дюдюкания от различни агитки огласиха 19-ата Национална конференция на СДС вчера. Три теми скараха делегатите - оценката на изборните резултати, участието в Синята коалиция и неиздигането на кандидат за кмет на София.

Залата се раздели и в отношението към Мартин Димитров. Софийската организация призова лидера да не се кандидатира пак.

"СДС е болен. За да оздравее, трябва да бъде отстранено раковото образувание Мартин Димитров", заяви бившият кмет на Слатина Агоп Овагимян.

Председателят бе атакуван главно за коалицията с ДСБ и че е погазил устава, като променил листите.

Липсват му първите 15 г. в СДС, студентските стачки и уличните бунтове, заяви шефът на СДС - София, Борислав Бориславов.

След два опита СДС да има лидер "от Космоса" било време следващият да е от партията.

"Труд": Сини: Станахме ракета носител на Костов

СДС отново е разединен и отново ще избира лидер на преки избори на 29 ноември. Това стана ясно на 19-ата Национална конференция на партията вчера в София. Събраха се около 550 делегати от общо 900.

СДС-София се обяви твърдо за смяна на сегашния председател Мартин Димитров. Залата се раздели на две агитки, които или мощно освиркваха, или мощно пляскаха в зависимост от оратора.

Димитров направи отчет за 11-месечното си лидерство и резултатите от изборите. За предшественика си Пламен Юруков каза, че СДС тогава е бил "като фирма от доклад на ОЛАФ". Той заклейми онези, които са саботирали партията отвътре.

"Труд": Спасиха деца от горящо училище

Пожарникари спасиха 16 деца и две учителки от огнен капан в арменското училище на ул. "Климент" във Варна. Пламъците лумнаха вчера по обед в стая на първия етаж в сградата, която е разположена в един двор с арменския храм "Св. Саркис".

Малчуганите имали занятия на втория етаж. Те усетили опасността едва когато гъсти кълба дим обхванали цялото училище. След сигнала за бедствието в 12,40 ч на място веднага пристигнали пожарникари и полицаи от Първо РПУ. Те заварили горящата стая на първия етаж, а на пейка в двора лежал настоятелят на храма отец Саркис. Оказало се, че той грабнал два пожарогасителя и се втурнал да гаси пламъците. Димът обаче го обгазил, а от притеснение получил и сърдечна аритмия и бил откаран в болница без опасност за живота.

"Стандарт": Закриват 300 болници

300 болници стават спомен. В България има 400, те са прекалено много. Трябва да останат 100, обяви финансовият министър Симеон Дянков пред събора на лекарския съюз в Равда. Затворените клиники ще бъдат превърнати в заведения за долекуване и рехабилитация.
Докторите искат промени, но когато те тръгнат, започват брожения. Вече 20 г. се говори за реформа и е време тя да се случи, категоричен бе Дянков. Законът за лечебните заведения трябва да влезе в парламента до месец-два. Някои лекари са натрупали милиони, разкри министърът. Видяхме по отчетите на здравната каса, че доктори са получавали огромни суми. Ще пратим тази информация на прокуратурата. Тези хора ще пречат на реформата, но няма да успеят, закани се Симеон Дянков.

"24 часа": Такситата с таван на цените, сложен от общината

Такситата ще имат таван на цените, който ще бъде определян от всяка община, обяви временният шеф на автомобилната администрация Любомир Христов. Промените в Закона за автомобилните превози се пишат и ще бъдат внесени в правителството, а оттам в парламента до края на ноември.

"24 часа" лансира от години идеята такситата да имат пределни цени, както е в много страни в ЕС. У нас бакшиши возят на 2, че и на 5 лв. за километър. Според Христов в Австрия горната граница се определя от общините, а в Ирландия държавата я фиксира за цялата страна.

"Стандарт": Дончева готова с нов ляв проект

Имам визия за нов ляв проект. Това обяви вчера пред БНР ексдепутатът Татяна Дончева. Тя подчерта, че за нея лидерският пост в соцпартията не е фикс идея. Мога да правя този ляв проект върху БСП, мога да го правя успоредно с БСП, заяви червената юристка. По думите й, преди политическия проект, ще трябва да се започне с един граждански проект, който да обедини хора, които през последните 20 години са показали сериозни възможности в държавното управление, които не приемат разслояването на свръхбогати и свръхбедни и които искат държавата да бъде подредена и разумно управлявана.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини