Идат сняг и студ, носете си сандвичи. Преглед на националния печат

„Стандарт": Удариха наглите по пижами

МВР отвърна на удара. Бандата на Йожи, която от няколко години отвлича бизнесмени и децата им, е на топло. За първи път полицаите заловиха 23-ма от най-опасните бандити у нас.
Операция "Наглите" почна точно в 3 часа в нощта срещу четвъртък. Ръководеше я лично МВР шефът Цветан Цветанов. Антимафиотите нахлуха в 25 апартамента и къщи по едно и също време и започнаха да изкарват бандитите по пижами.
Зад решетките са петимата тартори - Ивайло Йожи, Прокопи Културиста, Тони Хамстера, Киро Монтанския и Вальо. Спецакцията протече в София, Монтана, Велико Търново и Враца.
"Отлична координация, тихо и кротко хванаха всички, нито един не се измъкна", похвали акцията премиерът Бойко Борисов.

„Сега": Европа и Анкара се мръщят на референдума за новините на турски

Идеята за провеждане на референдум за новините на турски език се посреща с тревога от властите в Анкара и либералните партньори на ДПС в Европейския парламент. Премиерът Бойко Борисов трябваше да успокоява вчера по телефона турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, че правителството ще търси най-доброто решение за емисиите на турски в ефира на БНТ, за да не бъде темата обект на спекулации от страна на политически сили у нас. Двамата са обсъдили и състоянието на съвместните проекти в областта на инфраструктурата и енергетиката, както и подробности около предстоящата визита на Борисов в Анкара в началото на следващата година.

„Дума": Грозен скандал в парламента

Грозни обиди на "хомосексуалист", "ксенофоб", "антисемит", "боклук" и "малоумник" си разменяха в продължение на часове в парламента лидерите на "Атака" и РЗС Волен Сидеров и Яне Янев.
Скандалът започна по време на пресконференцията на Цецка Цачева, докато тя разказваше трогателно, че Коледа е символ на топлина и повече мечти. По същото време в една от залите се провеждаше среща между РЗС и европосланици, пред които Янев и депутатите му споделиха, че са обект на репресии от управляващите. Точно в този момент Волен Сидеров се опитал да бламира срещата им и да влезе заедно със свои депутати. Оттам почна грандиозният скандал, при който двамата си размениха първите остри обиди.

„Новинар": ВСС си даде коледни бонуси в разгара на кризата

Членовете на ВСС си подариха коледни премии по над 5000 лева на човек. На заседанието си в четвъртък висшите магистрати си гласуваха бонуси в размер на две основни заплати, като една тяхна заплата е около 2000 лева. Членовете на ВСС ще получат тлъстите премии заради цялостния си принос за съдебната система. Раздаването на премии се случва, след като в последните месеци Висшият съдебен орган беше разтресен от голям скандал, в който се оказа, че членове на ВСС са контактували с бизнесмена Красимир Георгиев, известен като Красьо Черничкия, който е продавал постове в съдебната система.

„24 Часа": Изпратиха Азарян във вечността

Бившият и сегашният министър на културата Стефан Данаилов и Вежди Рашидов се наредиха един до друг на грандиозната опашка от хора, дошли да изпратят големия режисьор Крикор Азарян във вечността.
Вчера в 11 часа във фоайето на театър "Българска армия" цветя оставиха експрезидента Петър Стоянов, Иван Костов, Мартин Димитров, Асен Агов, изтъкнати актьори, художници, кинаджии. Директорът на театъра Митко Тодоров прочете прощални думи от президента Георги Първанов, от Цецка Цачева и Йорданка Фандъкова.
Големите актриси Цветана Манева и Бойка Велкова не криеха сълзите си, изпращайки маестрото. Татяна Лолова, Мариус Куркински, Камен Донев, Теди Москов, Николай Урумов, Евгений Михайлов, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и още много приятели и ученици на Азарян склониха глава пред паметта му.

„Труд": Идат сняг и студ, носете си сандвичи

Сняг и студ ще затиснат България днес и утре, предупреди закритото, но още неразформировано Министерство на извънредните ситуации. Температурите ще паднат до минус 10°. Снежната покривка ще стигне 10 см. Ако пътувате, носете си няколко сандвича, съветват чиновниците.
По данни на метеоролозите от БАН днес ще завали обилен сняг. Дори по Южното Черноморие до края на деня дъждовните капки ще преминат в снежинки.
В Добруджа и Лудогорието ще се извие силен вятър, който ще образува преспи. До вечерта и там термометрите ще паднат до минус 10 градуса. Снегът ще спре за кратко, но в събота ще завали с нови сили. В югоизточните райони, където ще натрупа по-слабо, се очакват поледици. Сняг ще има и в неделя.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини