Колите на трупчета заради борчове. Преглед на националния печат

в. "Труд": "Наи-голямата имотна сделка"

7755 декара индустриален имот само на 17 км разстояние от идеалния център на София - храм-паметника „Св. Александър Невски". Така изглежда най-голямата имотна сделка в България. Тя е за производствената площадка на „Кремиковци" и търгът за нея е насрочен за 13 септември. Остава да се появят кандидати.

в. "24 часа": „Бяла роза" погуби свекърва след 3 инфаркта"

Йорданка се хванала на хорото, макар че била с болно сърце

49-годишната Йорданка Стоянова умря на сватбата на сина си Костадин и приятелката му Събина под звуците на любимата си песен „Бяла роза" в събота вечерта в „Новотел Пловдив".

в. "Стандарт": "Спират колата за борчове"

Делата срещу длъжници се удвоиха за година

Колите на длъжниците на трупчета, докато не си платят сметките. Това е най-новата санкция, която предлагат съдия-изпълнителите. Хората ще побързат да си изчистят задълженията към банки и партньори, ако бъдат принудени да ходят пеша, твърди частният бирник Елена Добренова от Перник.

в. "Новинар": "Лекари отиват на съд за лошо отношение към ромите"

Партия ДРОМ ще съди лекари, отнесли се пренебрежително или отказали лечение на роми. Това заяви пред „Новинар" председателят на политическата сила и общински съветник от ГЕРБ в София Илия Илиев. Той каза, че има стотици случаи, в които представителите на този етнос получават лоша медицинска услуга или биват прехвърляни от едно медицинско заведение в друго. Поради негативното отношение на медиците към ромите има редица смъртни случаи, добави Илиев. По неговите думи поради нехайство на болниците много родилки и бременни жени от ромски произход са загубили живота си.

в. "Дневник": "Над 25% от туроператорите нарушават закона"

Над 25% от туроператорите, регистрирани в България, са с изтекла задължителна застраховка за отговорност, която е защитата за клиентите им при проблеми с компанията или с нейни контрагенти. Това показват данните в регистъра на туроператорите и туристическите агенти, който се поддържа от икономическото министерство и е актуализиран последно към 4  август. Въпреки че по закон лицензът на тези фирми трябва да бъде отнет, икономическото министерство не е предприело подобно действие.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини