Вдигат 2 слънчеви електроцентрали. Вестнците в неделя.

„24 Часа": Борисов: По-добър доклад от САЩ досега не е имало

По-добър доклад от този на Държавния департамент досега не е имало. Ние сме един екип, внимателно четем доклада и бързо се поправяме.
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов,съобщи БГНЕС.
Премиерът даде съвместна пресконференция с вътрешния министър Цветан Цветанов, министъра на външните работи Николай Младенов, посланика на САЩ Джеймс Уорлик и с директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод годишния доклад на Държавния департамент на САЩ.
На въпрос дали чуждестранният инвеститор "Лев Инс" е привикван по разпореждане на премиера в ДАНС, за да му бъде съобщено да не се свързва с опозиционни политици, за да не пострада бизнеса му, Борисов отговори категорично, че от "Лев Инс" не са викани по негово разпореждане.

„Труд": Френски депутати не ни искат в Шенген

Френски депутати готвят отлагане за неопределено време на приемането на България и Румъния в шенгенската зона за свободно пътуване без паспортен контрол, пише „Труд".
Дидие Кентен (десница) и Жером Ламбер (социалисти) са внесли на 11 февруари в Националното събрание на Франция проекторезолюция за отлагане на членството на София и Букурещ в шенгенското пространство.
Двамата депутати са докладчици на комисията по европейски въпроси към долната камара на парламента. Ако резолюцията бъде гласувана, правителството на президента Никола Саркози ще има основание да протака неопределено приемането на България и Румъния в Шенген.
"Труд" разполага с копие от текста. Както е известно, Франция бе първата страна, която още м. г. открито се противопостави на присъединяването ни към шенгенската зона през пролетта на 2011 г.


„Труд": Вдигат 2 слънчеви електроцентрали

Двата най-големи фотоволтаични парка в страната ще бъдат изградени в Русенския регион, съобщи директорът на РИОСВ Лилия Атанасова.
Първата слънчева електроцентрала ще заработи върху 3300 дка в землището на община Две могили. Строителството и ще започне до есента. Проектите са на "Н Солар" АД - Две могили. Терените се предоставят на компанията за срок от 30 години. Те ще се ползват срещу 3,901 млн. лева. Очаква се общата инвестиция да надхвърли 1 млрд. лева.
Вторият соларен парк ще е на 1100 дка в община Иваново край село Сваленик. Русенски села луднаха по фотоволтаични и вятърни централи. РИОСВ е одобрила 43 инвестиционни предложения за алтернативни енергоизточници. Причината е, че токът от тях се изкупува многократно по-скъпо от произведения в АЕЦ или в ТЕЦ.

„Труд": Местим консулства за удобство на емигрантите

По време на обиколката си на българските общности в САЩ финансовият министър Симеон Дянков се срещна с наши емигранти във Флорида. Визитата на вицепремиера ще продължи до 6 март. Българските посолства и консулства по света може да бъдат преструктурирани в най-скоро време. Някои може да бъдат закрити, а там, където има големи български общности, могат да се разкрият нови дипломатически представителства. Това каза финансовият министър Симеон Дянков по време на предаване по местна радиостанция във Флорида в деня на националния празник 3 март.
"Става дума за държави, където живеещите българи трябва да изминават големи разстояния, за да достигнат до консулствата ни", поясни Дянков и даде за пример Германия, Испания, САЩ и Австралия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини