Събират се огромни пари за купуване на гласове за изборите

Алексей Петров се страхува от нов арест, но не спира да говори,че икономическата политика на правителството зактрашава националната сигурност.

„Акумулира се огромен ресурс за купуване на гласове за предстоящите избори.

Ние няма да правим подобни ходове, с по-малко ресурс ще постигнем много по-добри резултати”, каза Алексей Петров в Смолян и допълни,че очаква наистина мръсна предизборна борба.

Петров заяви,че не използва обиколките си из страната за предизборна кампания, но заяви,че ще се включи в президентската надпревара, ако инициативния кометет го издигне.

Това щяло да стане ясно около 1 май, когато ще се оповести кандидатурата на Движение "Гражданско действие – Европейска концепция за икономическа и патриотична алтернатива"/ДГД-ЕКИП/, на което е сред учредителите.

Бившия офицер от ДАНС е категоричен, че премиерът Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, което проличало още при сформирането на предизборния щаб на ГЕРБ.

” Колкото и да не ми се иска, аз няма да имам друг ход и ще ми се наложи да участвам в президентските избори срещу Борисов, защото те ще бъдат единственото му спасение от сриващия му се рейтинг”, коментира още Петров в Смолян

„Притеснявам се от нови арести, но имам тренинг, а премиерът губи най-много от това”, коментира доцентът по икономика, който в понеделник се срещна с над 50 души от микробизнеса в Смолян.

„Чрез различни механизми бизнесът се рекетира, насилствено се събират огромни средства, под формата на „корупционен рушвет”, каза още Петвор, известен с прозвището „Трактора”.

Той допълни,че цветисти примери имало в цялата страна, а в Смолян местните предприемачи му разказали шокиращи случаи с имена и постове на хора от администрацията.

Това е механизъм за тормоз, а администрацията заема враждебна позиция срещу малкия и среден бизнес, твърди Алексей Петров.

„Ако не успея в следващите 3 месеца да постигна подобряване на бизнес средата в Смолян, ще се откажа от ангажимента си към този регион, обяви Алексей Петров.

Той се срещна с представители на местния малък и среден бизнес и поясни, че имал личен ангажимент с родопския град и Плевен, в които организирали подписка в негова защита, докато бил в ареста.

В четвъртък Алексей Петров и членове на Съюза за стопанска инициатива от цялата страна, се срещнат с финансовия министър Симеон Дянков, за да предложат мерки за решаване на проблемите.

Според него стилът на работа на финансовия министър дава заявка за връщане на демократичните ценности и Съюзът за стопанска инициатива ще подкрепи точка 3 от предлагания от него пакт за финансова стабилност.

Тя предвижда преките данъци да се увеличават само с квалифицирано мнозинство в Народното събрание.

Основните предложения пред финансовия министър ще бъдат в сферата на банковата политика за фирмите, за които трябва да се свалят лихвите за кредитиране.

От съюза за стопанска инициатива ще настояват и „да спре масирания тормоз на държавната администрация върху бизнеса”.

Петров отрече да използва срещите с бизнес средите в страната като предизборна кампания, но потвърди, че ще се включи в президентските избори, ако бъде издигнат от инициативния комитет.

Съюзът на стопанската инициатива, на който Петров е изпълнителен директор е бил проверяван от данъчните служби в продължение на 1 година и 20 дни.

„Разчекнаха ни от проверки, но ревизионният доклад сочи, че сме образцови данъкоплатци”, каза пък Теодор Дечев, който е председател на УС на сдружението.

България не излиза от кризата, тя се задълбочава и това се дължи основно на проблемите с бизнеса, коментира Алексей Петров.

В четвъртък, заедно с бизнес делегация от цялата страна, ще се срещне с финансовия министър Симеон Дянков, за да предложат мерки за решаване на проблемите.

Според него стилът на работа на финансовия министър дава заявка за връщане на демократичните ценности и Съюзът за стопанска инициатива ще подкрепи точка 3 от предлагания от него пакт за финансова стабилност. Тя предвижда преките данъци да се увеличават само с квалифицирано мнозинство в Народното събрание.

„Това обаче не може да стане без опозицията в парламента”, коментира Алексей Петров.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини