Танов залага капан на митничари. Преглед на националния печат

„Стандарт": Танов залага капан на митничари

Корумпирани митничари ще бъдат ловени с капани. Това ще става, като контролирани контрабандни стоки бъдат пропускани през определени граници, за да се види как действат служителите, заяви директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Операцията, при която бяха заловени преди седмица контрабандни цигари във Варна, е проведена със съдействието на митническо разузнаване от държава от ЕС. "Това ще бъде постоянна практика. В случая точно това направихме - два независими разузнавателни сектора към митница Русе и Варна работиха по казуса, за да се види по цялата верига има ли пропуски, има ли корупция и за съжаление се оказа, че този, който трябваше да види цигарите на скенера, при ясна картина не съобщи за това, че в този контейнер се намират цигари", обясни Танов.

Първият митничар в държавата обяви още, че "Лукойл" е нулев данъкоплатец, тъй като за преки данъци не е внесъл в последните две години нито една стотинка.

„24 Часа": ГЕРБ реши да не приема дарения за изборите

Националните структури на ГЕРБ няма да приемат дарения и безвъзмездно предоставяни от физически лица стоки и/или услуги по време на кампанията за местните и президентски избори 2011г. Това реши на свое заседание Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, съобщиха от партията.

Решението е взето на основание чл. 36 от Устава на ПП ГЕРБ и във връзка с предложение на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и с оглед провеждането на прозрачна и открита предизборна кампания, както на кандидатите на ГЕРБ за кметове и общински съветници, така и на кандидат-президентската двойка.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ реши още - финансирането на предизборната кампания на партията за местните и президентски избори да се извършва единствено със средства от държавната субсидия, при стриктно спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и закона за политическите партии.

„Труд": Закон предвижда военно обучение в средните училища

В Закона за резерва се предвижда въвеждане на обучение за придобиване на военни умения в средните училища, съобщи Дарик.

"Ние ще бъдем насочени главно към двата горни класа в гимназиите, за да могат да се подготвят за защита на отечеството, ако това се налага", каза в Шумен министърът на отбраната Аню Ангелов и обясни, че това ще бъде въведено след влизане на закона в сила. "Надявам се от 1 януари 2012 г. да влезе това обучение. В средните училища ще бъде така наречения задължително избираем предмет или в час на класния ръководител, тъй като това са само някои познания за армията, за задълженията им като граждани, без да има практически лагери", добави министърът.

„Дума": "No name"-оферти свалят цените по Черноморието

"No name", или "безименни" оферти свалят цените за почивка на българското Черноморие, алармираха туроператори, цитирани от БТА.

Причината е, че едва ден преди заминаването туристите разбират в кой точно хотел от веригата в съответния курорт ще прекарат платената си вече почивка. Въпреки неяснотата до последния момент обаче много българи вече са се възползвали от тези "no name" оферти по българското Черноморие, защото така почивката им излиза по-изгодно, обясниха от туристическите агенции.

Например "no name" пакет за 5 нощувки на база all inclusive в хотел от верига в курорта Св. св. Константин и Елена от 28 август излиза 330 лева на човек. Така една нощувка на избраната база от "no name" офертата до 6 септември струва 66 лв. За сравнение нощувка на база all inclusive в същите хотели в Св. св. Константин и Елена струва между 95 и 115 лева през август. "No name" оферта на "Елените" например предлага нощувка на база all inclusive за 89 лева на човек през август. За сравнение единичните цени на нощувките на същата база в курорта са над 100-110 лева, посочиха туроператори.

„24 Часа": Лятото свършва на 29 август

Времето остава горещо и в неделя, след като в събота жълт код бе обявен в 9 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Там температурите бяха между 34° и 36°. Въпреки че не са нещо необичайно за август, те се смятат за потенциално опасни, особено при хронично болни хора. Лекарите препоръчват пациенти със сърдечносъдови оплаквания да не излизат навън в обедните часове.

Следващата седмица ще продължим да се радваме на топло и хубаво време. До 29 август то ще е перфектно за почивка както по планинските, така и в морските ни курорти.

Така ще остане докъм края на месеца, но в началото на септември иде хлад. Поне до 5-6 септември няма да е подходящо за летуване по Черноморието заради валежите и ветровете, обясни синоптикът Петър Янков от TV-MET.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини