За канализация и поне чакъл на улиците настояха жителите на Въгларово пред кандидата за кмет Иван Панайотов

За канализация и поне чакъл на улиците,за това настояха жителите на хасковското село Въгларово пред кандидата за кмет от ГЕРБ Иван Панайотов.Събралите се стотици хора в салона на читалището недоумяваха  защо тяхното село,което е толкова близо до Хасково остава без канализация дестилетия след началото на строежа й. Според тях те са забравени от местната власт през всичките тези години. Хората изразиха недоволствето си и от калните улици на селото, по думите им трябват само 15-тина хиляди лева за чакъл за да се избегне калта.

„Срам ме е в 21 век да говорим за липса на канализация и водопровод.Приорирет за мен е прекарването на водопроводи и канализации в селата  и кварталите на Хасково в които липсват,така че и Въгларово е мой приоритет”, каза Иван Панайотов. Той подчерта, че оправданието няма пари за това не е основателно защото има достатъчно програми по които може да се кандидатства за финансиране. Панайотов посочи Свиленград където на скоро бе спечелен проект за подмяна на водопроводна мрежа на стойност 30 милиона лева,с около 40 милиона европейски пари пък Смолян подмени изцяло системата си. Досегашното управление на общината не е кандидатствало с адекватни проекти и за това тези финансирания са пропуснати, коментира Иван Панайотов. Той каза още ,че ако спечели кметският пост ще заложи на силен екип от специалисти по изработването на проекти по европейски програми. Панайотов припомни, че е началник на Регионалния инспекторат по образование,  които е първи в страната по спечелени проекти затова знае как се работи по тях.

Жители на Въгларово попитаха народният представител Иван Петров дали се предвиждат промени в ЗМСМА-Закон за местното самоуправление и местната администрация, които да дадат собствен бюджет на селските кметове. Така според тях ще могат да се решават  по- бързо и лесно елементарни потребности на селото. Петров припомчи ,че дори и без такива промени ва закона хасковския общински съвет е гласувал да бъдат отпуснати на кметовете по 10 лева на жител на селото. Сумата обаче не е преведена от сегашното ръководство на общината. Настоящият общински съветник и кандидат за нов мандат Сена Радева, каза че това решение на общинските съветници е именно за да може селския кмет да има средства да смени крушките в кметството си например и да не се налага да чака благоволението на общинския кмет да отпускането на такава дребна сума.

На Въгларово му тябва енергичен и инициативен кмет, който може да направи много за селото, такъв е нашия кандидат Деян Христонов, подчерта Иван Петров, областен координатор на ГЕРБ Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини