Убиец блудства с 9-годишна, осъдиха го на 5 г. затвор

5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за блудство получи днес 44-годишният Георги Янчев от Симеоновград. Присъдата бе произнесена от хасковския окръжен съд в еднодневно съдебно заседание. Процесът започна в 10.30 часа сутринта и приключи с присъда в 15 часа.

Рецидивистът бе признат за виновен в това, че на 12 октомври миналата година в Симеоновград е блудствал с 9-годишната Янка. Третокласничката се прибирала вкъщи след училище, когато била примамена от престъпника. Момичето се уплашило и се развикало, а бандитът си плюл на петите. Сигнал в полицията подала майката на момичето Иванка Пенева. Днес тя отказа да предяви граждански иск срещу насилника. „Не искам пари от него. Искам да бъде наказан, за да не пострадат и други деца“, каза тя в съдебната зала. Малко след началото на процеса съдията Филип Филипов обяви, че делото по-нататък ще се гледа при закрити врати. Освен свидетели в залата бяха призовани още психиатърът д-р Михайлов, педагог, полицай от Симеоновград.

Георги Янчев е осъждан многократно за кражби. Дори към момента излежава двегодишна присъда от края на миналата година, произнесена от съда в Харманли. Първата му присъда е от Военен съд за бягство от казармата, показва справката със съдебното му досие. През 1990 година влиза за 18 години зад решетките за убийство, излиза през 2006 г. и продължава с престъпленията.

По информация на Haskovo.net насилникът и друг път е посягал сексуално на деца в Симеоновград. Близките на жертвите му обаче не са се оплаквали в полицията. Последният път Янчев ял здрав бой от роднини, след като налетял на друго момиченце.

За престъплението, в което бе признат за виновен наказателният закон предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Тъй като в момента насилникът излежава двегодишната си присъда за кражба, съдът му наложи едно общо наказание от 5 години затвор.

Тодор Кръшков

Насилникът Георги Янчев
Съдът
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини