Президентът награждава фотографа Златко Латев

Наградената снимка "Забравените Родопи"

Президентът Росен Плевнелиев ще награди фотографа Златко Латев на официална церемония в София на 20 март. Хасковският майстор на камерата ще получи грамота от държавния глава за черно-бялия си кадър „Забравените Родопи“, който е сред 10-те най-добри снимки в конкурса "БГ Прес Фото 2012". Макар да не бе класиран на призово място, фотосът получи достойно място на финала на надпреварата. Награждаването на авторите на най-добрите снимки  ще се състои на откриването на изложбата от фотографското състезание, която ще бъде подредена на моста до НДК в столицата.

За конкурса са били изпратени 1350 снимки от 82 автори.

Кореспондентът на Европейската пресфото агенция (ЕПА) Васил Донев получи Голямата награда на конкурса за репортажите му от Либийската революция.

На второ място е репортаж от Света гора на Неделиян Нешев, трети се класира Георги Кожухаров с репортаж от протестите в Атина.

В категорията "Млади фотожурналисти" до 23-годишна възраст на първо място е снимка отново на Александър Николов.

На второ място е Анна Калчева с репортажа си за движението "Окупирай Уолстрийт", а на трето - Николай Николов, със снимката си от шествието в София след събитията в Катуница.

Haskovo.net

Златко Латев е автор на една от 10-те най-добри снимки в конкурса
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини