3-ти ден сух режим за кв Овчарски

Иванко Милушев отговаря за водата в Хасково. Когато е на линия

Хасковският квартал Овчарски трети ден е на сух режим, наложен заради ремонт на магистрален водопровод към южните резервоари на града. Акцията на хасковското ВиК е отразена в сайта на дружеството с обяснение, че след 12.00 часа на 14-ти март/сряда/ е възможно да има „затруднено водоподаване за кварталите Овчарски, Тракийски, Младежки Хълм, Хисаря.

Трети ден по късно в един от изброените квартали, Овчарски, още няма вода, съобщиха наши читатели. Чешмите били изцяло пресъхнали от сряда на обяд до четвъртък в полунощ. „Някъде около 1 без 20, водата дойде. Пълнихме туби шишета, че и ваната с вода, макар по думите на ВиК от същия ден, идването трябва да е окончателно. Добре че го направихме. В 7 сутринта отново бяхме на сухо“ цветно обясни ситуацията жителка от улица Ветрен. Самата тя нееднократно звъняла във ВиК където получавала идентичен отговор, че проблема ще бъде отстранен до полунощ на същия ден. Сега се чака полунощ на петък, поне по думите на дежурните на тел. Аварии. В сайта на ВиК пък няма по-актуална информация от качената в сряда.

Колко сериозен е проблема на магистралния водопровод, защо не спазват собствените си срокове и защо поне няма осигурени водоноски са въпросите, които поискахме да зададем на водното дружество. Шефът на хасковският район Иванко Милушев обаче бе с изключен телефон. Препрададохме въпросите на администрацията на ВиК, но любезните секретарки ни обясниха, че и те нямат връзка с г-н Милушев. Ако Водното дружество пожелае все пак да отговори на абонатите си, сме готови да отразим отговора им.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини