Пампорово без сух режим за бала

Пампорово няма да бъде на сух режим за баловете, обяви кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.

На територията на община Чепеларе са по-голямата част от хотелите, в които се провеждат по традиция абитуриентските празненства. Родителите от региона се притесняваха, че тъй като съвпадат с дните на изборите за европейски парламент, баловете ще бъдат провалени от забрани за алкохол и събирания на хора.

"Няма да забранявам нито събирането на хора, нито употребата на алкохол в Пампорово по време на изборите, тъй като в курорта няма изборни секции и няма как да бъде нарушен изборният процес", заяви Бозуков. Градоначалникът заяви и, че не желае да проваля паметните събития за зрелостниците с неоправдани забрани.

Досега за балове в Пампорово са дали заявки около 1200 абитуриенти от Смолянско, Пловдивско и от страната, каза шефът на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов. 870 са дванадесетокласниците на Смолянска област, сочат данните на Регионалния инспекторат по образование в Смолян. Повечето ще карат баловете си в Пампорово, като училищата от областния Смолян единодушно са избрали курорта за празника

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини