17-годишен загина в зверска катастрофа с мотор. Преглед на регионалния печат

17-годишен загина в зверска катастрофа с мотор, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 3-та. Неправоспособният Генко Тенчев забил „Сузуки”-то в разделителната ивица, а после в бетонната стена на кръговото на Кърджалийска. Той е потрошен, но возещият се зад него Младен Топалов загинал на място. Младен бил ученик в гимназията по дървообработване. Момчето танцувало и в ансамбъл „Златна Тракия” на Златка Тимонова.

Слънчогледът става само за вазите с цветя, водещо заглавие на първа страница. Според фермерите реколта от слънчоглед в Южна България почти няма да има. Причината е сушата.

Хасково счупи рекорд по жега от 1939 г, друг акцент от 1-ва. 38.6 градуса показаха вчера следобед термометрите, досега най-горещо на този ден е било през 1939 година – 38 градуса.

Депутати питат Делян Добрев за АЕЦ „Белене” и цени на горива, водещо на 2-ра. Министърът на икономиката е сред членовете на кабинета, към които са отправяни най-много въпроси в парламентарния контрол. Според Института за модерна политика отговорите му били добре аргументирани, изчерпателни и в голямата си част задоволителни.

Фотоси за „зеления град” – до петък, друго заглавие на страницата. Тогава изтича срокът за предаване на фотографиите за конкурса.

Обмислят парно на метан в църква, пише още на 2-ра. Отец Златко обмислял да отоплява църквата „Св. Архангел” с метан. Досега храмът се топлел с парно на дърва, но това излизало много скъпо.

ВКС потвърди присъдата на Кадир за радикален ислям, заглавие на 3-та. 53-годишнит мъж от Козлец получи година условно от хасковския съд, а следващите инстанции са потвърдили изцяло присъдата.

Топлинното изтощение – жълт картон за организма в жегите, темата на 4 страница. За прегряването на тялото, симптомите и как да се предпазим.

Протест заради безводие блокира пътя за Александрово, темата на 5 страница. За вчерашния протест на жителите на хасковското село.

Йонка Зимникова с олимпийски подарък от сина си, водещо заглавие на 8-ма. Тя наблюдавала на живо предпремиерата на спектакъла за откриването на игрите в Лондон благодарение на сина й, доброволец в масовите сцени.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини