Читалище „Бъдеще сега” : Елате на Рожден ден –черпим с еко- ракия, подаръците в строителни материали!

Този уикенд младежи –ентусиасти от Читалище „Бъдеще сега 2006” правят парти и канят гости от близо и далеч в родопското село Гудевица.

За подарък обаче домакините очакват мивка, полюлей или воден кран, но добавят, че няма да се откажат и от фаянсови плочки, и друга покъщнина. Точно преди 1 година на 1 ноември стартира благотворителната инициатива за превръщане на старото читалище в смолянското село в център за работа с деца и младежи сред природата. Тогава за рождения ден на председателя на „Бъдеще сега”  Теодор Василев гостите събраха дарение за зимна подготовка на центъра.

Тази година партито е в Гудевица на 3 ноември, а до 17.00 часа се чакат гостите за началото на купона, който ще бъде подкрепен и с „приключенски” фотоалбум. Домакините канят гостите да се снимат на пет места по пътя си от цялата страна към Гудевица  със своя  “подарък” за сградата, ремонтирана с усилията на ентусиастите.

Затова пък за всички ще има, освен кино прожекция с всички емоции от лято 2012,
и дюлева, ябълкова и “обикновена” биодамична ракия от чичо Митко от с. Бачково.
Родопските майсторки от Гудевица пък ще спретнат истински  пататник и други специалитети.  Най –издръжливите ще посрещнат изгрева с ароматен чай, приготвен от био-резервата “Омайна градина” в селото, също дело на младежите от „Бъдеще сега”.

Там те отглеждат защитени растения, характерни само за Родопите като мурсалски чай, родопски крем и родопска ръж, както и планински билки, и подправки.
Освен всичко друго организаторите обещават дивна природа, настроение и усмихнати хора, готови да се забавляват в края на земеделския работен сезон.
”Бъдете готови да изцапате ръцете си с глина за разтоварване от махмурлука в неделя, но си вземете топлите дрехи, чували и удобните обувки за планината”, напомнят те и добавят:
”Носете си допълнителна храна, защото не сме сигурни, че нашата ще стинге, но има къде да я приготвяте”.


Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини