Стойнев призова Стефанов да напусне листата на ГЕРБ

Водачът на листата на „ Коалиция за България“ за Хасково Драгомир Стойнев призова втория от кандидат-депутатския списък на ГЕРБ Красимир Стефанов да го напусне. Според Стойнев място в политическата листа вероятно е била цената, която е платена на шефа на НАП за „съдействието му при проверките върху доходите и имотите на Цветан Цветанов да минат по начин, който да удовлетвори тогавашните управляващи.“

„Бизнесът все още чувства страх и притеснение да работи спокойно.“, са заключенията от споделеното на срещата, коментира Драгомир Стойнев. Той посочи като причина затова, че „ държавни служители от МВР и по-конкретно от ръководството, си позволяват по един и ли друг начин да тормозят българските предприемачи. Категорично против сме тях, а също така и срещу данъчните, които са затегнали примката около бизнеса.“, каза още Стойнев. Той заяви, че като водеща политическа сила в „Коалиция за България“ БСП е готова да носи отговорност за излизане на държавата от кризата. Той посочи, че „Бизнесът иска предвидимост, стабилност, ясни правила и държавна подкрепа. Предприемачите трябва да чувстват държавата като партньор, а не да се страхуват от нея“.

Драгомир Стойнев коментира и скандалните СРС заедно с Румен Петков, с когото бяха на срещата с бизнеса от Хасково.

Според бившия вътрешен министър един от най-големите проблеми е невъзможността използваните разузнавателни средства да бъдат контролирани „Парламентарната комисия за контрол върху ползване на СРС-та е един „осакатен инструмент“, който съществува, но няма ресурса дълбочинно да борави с тази материя.“, посочи той. Друг от проблемите е огромния брой на ползвани разузнавателни средства.

Според Румен Петков  подценяват сe отговорите на няколко въпроса относно СРС-та. Единият от тях е броя на исканията за последните 3 години и половина за установяване на собственост върху определен мобилен телефон. По думите му те са около 120 000. „Това е параноя, стремеж за контрол и за добиване на информация, която се ползва за всичко друго, не и като съдебно веществено доказателство“. Той изнесе данни, според които от всички годишно ползвани специални средства, не-повече от 3 % са внесени в съда като веществено доказателствено средство, а от тях само около 1 % е послужил, според съда, за доказателство. „Това означава, че целия този информационен масив отговаря на всички други цели, но не и за борба с престъпността.“, анализира Петков. Според него в ГЕРБ са заинтересовани от скандалите, защото иначе ще трябва да обясняват защо “4 години не вдигнаха, пенсиите и заплатите, защо занулиха чуждестранните инвестиции и доведоха България до там, че да не може да изнася ток.“

Румен Петков коментира образно поведението на Бойко Борисов относно скандалните с подслушването с думите: Пуснаха Емчо и Иванчо да се замерят, а нашия човек е целия в Бяло, като мушама е - по него каквото и да падне, се стича.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини