Преглеждат за остеопороза и в Димитровград в края на октомври

Прегледите за наличие на симптоми на остеопороза ще се проведат в Димитровград на 29 октомври

Прегледи за наличие на остеопороза се организират в Димитровград на 29 октомври, казаха от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Тя подпомага мероприятието, в основата на което е Асоциация "Жени без остеопороза".

Всички желаещи могат да се запишат предварително на телефон 0884 930 854. Прегледите ще започнат от 9:30 часа на 29 октомври и ще продължат докато има хора. Цената е 5 лв.

Мястото ще бъде залата на 2 етаж в сградата на Здравната инспекция в Димитровград, намираща се на ул."Панорамен път" №1.

Както писахме по-рано, на прегледи за наличие на чупливи кости могат да се подложат жени над 45 -годишна възраст. Заболяването почти не се среща при представителите на силния пол.

Профилактика на остеопорозата бе правена последно тук през януари тази година. През лятото на 2012-та също имаше кампания за димитровградчанки, в която се включиха над 55 жени.

Остеопорозата е прогресивно заболяване на скелета, което води до намаляне на костната плътност и структурни изменения на костите. В резултат те стават податливи на чупливост и други изменения. Заболяването може да се появи по-рано или в резултат на различни болести - диабет, базедова болест, артрит и др.  

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини