Смолянски деца закичиха Общината със собственоръчно изработена мартеница

По инициатива на кмета Мелемов малчугани твориха в приказна работилница

 

Деца със специални образователни потребности се включиха в ателие за изработване на мартеници, подпомогнати от родители и близки.

Докато те заплитаха червено-белите нишки, актьорите Искра и Владимир Йосифови ги забавляваха с театрална постановка и им показаха тайната на няколко фокуснически трика. Детският празник в Смолян се порведе по инициатива на градоначалника Николай Мелемов, а домакини на празненството бяха стопаните на ресторант в града, празнично украсен от родителите.

Работилницата за мартенички е втора поред след тази за Коледа и събра 35 дечица.

„Желанието ни е нашите деца да бъдат приети еднакво и в училище и навън. Затова включихме в работилницата и братчетата, и сестричките им, да се забавляват всички заедно, сподели една от майките на деца със специални потребности Силвия Кехайова, която направи и украсата за залата на тържеството.

Евродепутатът Владимир Уручев, депутатът д-р Даниела Дариткова и кметът Мелемов бяха посрещнати от малчуганите и закичени с мартенички, изработени от тях.

„Благодаря за хубавите мартенички, развълнуван съм от творчеството на тези талантливи деца. Благодаря и на родителите, че възприеха от сърце инициативата и се включиха в нея“, каза Мелемов.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини