КЕВР се нуждае спешно от над 370 000 лв.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се нуждае спешно от 374 400 лева, за да продължи да работи нормално. Освен това се предвижда и откриването на нови 12 щатни бройки.

Текстовете са записани в проект за нов правилник за работа на ведомството, който е обявен за обществено обсъждане от Министерския съвет, съобщава "Труд".

От регулатора обясняват, че се нуждаят от 306 000 лева за заплати и други плащания на персонала и 68 400 лева за текуща издръжка към бюджета им за 2015 г. Една от причините за крупната сума за заплати е назначаването на още двама комисари във ведомството. Само техните основни възнаграждения възлизат на близо 4000 лв.

Комисията през тази година е с допълнително намален бюджет и няма достатъчно пари, за да плаща заплати, става ясно от мотивите към промените в правилника.

Според новите изисквания на закона за енергетиката КЕВР е длъжен да публикува всички свои решения, както и внесени предложения за изменение на цените на интернет страницата си.

Все още от комисията не са започнали да спазват тези изисквания. Един от мотивите на ведомството за промените е, че то се нуждае от допълнително хора и за да свърши тази дейност.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини