Семейство с две деца – 1895 лв. месечно. Преглед на националния печат

„Новинар":Първанов подкрепи НДСВ за вот 2 в 1, коалицията се пропука. Георги Първанов вчера смути управляващите от БСП и ДПС с изявлението си, че подкрепя предложението на НДСВ за избори 2 в 1. В интервю за Дарик той заяви, че подкрепя предложението парламентарните избори в България и вотът за Европарламент да се проведат в един и същи ден.
„24 часа":. Протестът обърна гръб на парламента. Hедоволните от управлението студенти, еколози, майки, пенсионери и земеделски производители протестираха с гръб пред парламента вчера.
Така те изразиха отношението си към водената в момента политика. Въпреки предварителните информации за готвени ексцесии демонстранцията мина мирно. Шоуменът Шкумбата, който водеше митинга, няколко пъти призова хората към спокойствие.
Студентите продължават да настояват за оставката на вътрешния министър Михаил Миков заради побоя на протестиращи от полицията на 14 януари. Те заплашиха с гражданско неподчинение другата сряда, ако до 27.I. тя не бъде подадена. Според протестиращите сблъсъците с полицията на 14-и били политическа поръчка.
„Стандарт": Фирмите в пат за загубите от газа. Как да получат компенсации за загубите от газовата криза, се чудят шефове на родни фирми. Мениджъри на металургични, химически, торови и стъкларски заводи вече се съветват с адвокати и се готвят да заведат съдебни дела, казаха за "Стандарт" представители на бизнес организации. Над 170 млн. лв. са загубите на фирмите ни от газовата криза, по данни на кризисния щаб към икономическото министерство. Информацията е събрана от наблюдаваните над 280 дружества. Тя обаче не е пълна, вероятно крайната сума ще е доста по-сериозна, защото засега не всички фирми са направили точни разчети.
„Труд":Галев "брат" в ареста - бил шеф на банда. Скандалният бизнесмен Ангел Христов-Геле бе арестуван вчера след акция на ДАНС и МВР. След 6 часа престой в Националното следствие той бе уличен, че ръководи организирана престъпна група. Днес по същото дело се очаква да бъде повдигнато обвинение и срещу съдружника на Геле - Пламен Галев, който от декември м. г. е зад решетките.
„Дума": Издръжката на 4-членно домакинство стана 1895 лв. В края на 2008 г. издръжката на живот нарасна с 0,6% спрямо септември същата година. Това сочат основните резултати от наблюдението на потребителските цени и издръжката на живота, които периодично прави Институтът по социални и синдикални изследвания на КНСБ. На човек от 4-членно домакинство (2 възрастни + 2 деца) в края на декември издръжката стигна 473,74 лв., или общо това домакинство трябва да разполага месечно с 1895 лв. За да се храни съобразно нормите за калорийно съдържание на храната и да поддържа разходите си за дома, да се облича, образова и почива спрямо нормалните български стандарти, както изтъкна директорът на института Любен Томев. Издръжката на един работещ в 4-членното домакинство на двама възрастни + две деца достигна 527,10 лв., което е ръст от 9,5% в годишен план (при база декември 2007 г.).

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини