Превъртяла баба закла дружка по чашка. Преглед на националния печат

„Новинар": Станишев върна „Новера", Борисов го обвини в преврат
Въпреки сключените преди по-малко от месец договори на Столична община с осем фирми за сметосъбиране и сметоизвозване в събота новоназначеният кризисен щаб на правителството нае пет други концесионери да лъскат града. Сред тях е и фирма „Новера", която беше скандално изгонена от кмета Бойко Борисов и съветниците заради неколкократни откази да чисти.
Това предизвика остра реакция от страна на общинарите от ГЕРБ, СДС и ДСБ, които освен че излязоха с обща декларация против действията на правителството, устроиха и „засада" на премиера в събота вечерта. Малко преди полунощ Станишев отиде пред столичната църква „Св. Георги", за да инспектира миенето на пространствата около храмовете.

"Новинар": Бойкотираха вътрешните избори в СДС

Седем общински организации на СДС във Велико Търново не участваха във вътрешните избори за кандидат-депутати за националния и европарламента в събота. Мотивите на организациите от Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Златарица, Стражица, Павликени и Полски Тръмбеш са, че изборите са манипулация и нарушават процедурата по издигането на кандидатите. От областния СДС в Търново се оплакаха, че свищовската организация изведнъж се е увеличила с 220 души. Истинската причина обаче, е че те не одобряват коалицията с Костов, смятат седесари.

„Новинар": Църквата обвини просветния министър в насаждане на атеизъм

Забраната за носене на религиозни символи в училище е налагане на атеизъм и бездуховност и затова Българската православна църква е против приемането на новия закон за средното образование. Това се казва в декларация на Българската православна църква, която беше прочетена вчера в храм-паметника „Св. Александър Невски" по време на литургия за Цветница.
Причина за недоволството на духовниците е предвиденият текст в новия проектозакон, който забранява носенето на религиозни символи в училище. Преди две седмици законът беше приет от Министерския съвет, но още не е внесен за обсъждане в парламента. Висшите духовници допълват още, че въвеждането на подобна забрана е продиктувано от чуждестранни интереси.

„Дума": Варненци излязоха на улицата пак заради Радостина

Близо 700 души се включиха в шествието по повод 40 дни от смъртта на зверски убитата във Варна Радостина Евтимова. Състуденти и близки на 21-годишното момиче скандираха с искане делото за убийството й да не се гледа по процедурата за съкратено съдебно следствие. В митинга, освен семейството на Радостина и нейния приятел, се включиха и близки на убития в Тръстиково Светлан. Шествието започна от сградата на Икономическия университет в 10 часа, като множеството се насочи към площад "Независимост" по бул. "Княз Борис I" с призива: "Елате с нас, бъдеще за вас!". Протестиращите носеха транспарант с надпис "Жителите на с. Тръстиково искат присъда без право на замяна на убийците". "Искаме промяна и сме готови да я направим.

„Стандарт": Превъртяла баба закла дружка по чашка

Пияна баба преби с брадва приятелка по чашка в дома си в Търговище. Окървавеното тяло на 55-годишната Роза Стоянова бе открито под терасата на блок 4 в кв. "Запад 1" рано в събота. Според съседи двете жени често се събирали, за да се черпят.
В злополучната вечер Роза отишла на гости у 71-годишната Петранка Т. По време на женския запой обаче дамите се скарали жестоко. В разгара на скандала домакинята докопала брадвата и нанесла няколко удара с тъпата част по главата на приятелката си.
Рано сутринта безжизненото тяло на Роза било намерено под терасата. При огледа разследващите намерили брадвата, а цялата стая била в кръв. Сега се изяснява дали смъртта е настъпила от ударите по главата и след това тялото е било изхвърлено от терасата, или пък жертвата тръгнала да бяга панически и сама е скочила от балкона. По думите на съседи бабата убийца била много агресивна. Тя е в ареста в Търговище.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини