Закъсали цистерни преди Пампорово, спират движението, за да ги изтеглят

В момента цистерните са закъсали на бензиностанцията на Чепеларе на стръмния наклон преди Пампорово и ще бъдат изтеглени до комплекса, каза зам.-областният управител Андриан Петров, като през това време е вероятно да се стигне до затварянето на участъка за останалите автомобили.

Все още без ток са селата от цялото Ардинско корито. Заради аварии в мрежата от снощи населените места по поречието, след Смилян са без захранване, съобщи областният управител Недялко Славов.

Екипите работят за възстановяване на скъсан електропродов и се очаква до обяд да бъде възстановено. Без ток осъмнаха и населени места в общините Рудозем, Баните и Неделино, където и в самия град няма електричество. В девинска община двете села Стоманово и Лясково, както и няколко в Златоградска община, прекараха нощта на свещи.

Проблема към момента освен електрозахранването, остава проходимостта. Няма затворени пътища, но остават ограниченията. Усложнена е обстановката в посока Пампорово-Стойките -Девин, но в момента усилията са насочени там и до обяд ще бъбде изчистено до асфалт. Предстои операция по и извеждането на двете цестерни с газ за комплекса Пампорово, част от него също е нямало ток.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини