Борислав от Смолян в топ 10 на младите надежди по информатика, влиза в националния отбор

Възпитаник на ППМГ “Васил Левски“ в Смолян влиза в състава на Националния отбор по информатика, съобщават от учебното заведение в родопския град.

На 28.06.2020г. в ППМГ „ Васил Левски“ се проведе и Национален кръг на олимпиадата по информатика. Ученикът Борислав Семерджиев от 11а клас се представи блестящо за пореден път. Той е на десето място в класацията и с тази резултат влиза в разширения състав на националния отбор по информатика. През месец юли ще участва в състезания за селекция.

Поредният успех на ученик от Райковската гимназия се случва броени дни след като зрелостникът Атанас Василев, стана лауреат на Националната олимпиада по Информационни технологии и първият носител на наградата за даровити ученици, учредена на името на дългогодишния директор на ППМГ Величка Пачеджиева от семейството й.

Ръководството на математическата гимназия изказва благодарности на родителите на младите таланти и специални поздравления за преподавателя им по информатика г-жаТончева, която освен с огромни букети от абитуриентите, е засипана от прекрасни новини за успехи на найните ученици.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини