Три лагера на блокадите се счепкаха помежду си. Преглед на печата

Половин България иска оставка и избори, пише на първа страница вестник "Земя" като се позовават на данните от проучване на агенция АФИС. За 52 % от анкетираните причината за протестите е всеобщото недоволство от цялостното управление на държавата. Почти същият процент обясняват протестите с корупцията по високите етажи на властта. Цели 30% от гласоподавателите на ГЕРБ смятат, че протестът е основателен. Процентът при патриотите дори е 40, сочат данните.

След като президентът Румен Радев насъска народа за бунт, недоволни граждани пуснаха петиция срещу него, пише "Телеграф". Вчера хиляди подписаха и дадоха своя глас за отстраняването на президента. Петицията е под надслов „Докога ще го търпим?“, като в нея се обяснява, че откакто е на поста, Радев е успял да наложи невиждан хаос в отношенията между институциите.

"24 часа" съобщава: Майките преместиха палатките си пред Министерския съвет и чакат оставка.

Всички искат нечия оставка, аз искам тази на Румен Радев - "Монитор" цитира думите на премиера Борисов. С тези думи министър-председателят коментира вчера по време на инспекция в Сакар исканията на протестиращите да се оттегли от поста си. Стана ясно и, че е издал заповед към МВР да не използва сила към протестиращите и да се намали до минимум полицейското присъствие на барикадите. Борисов се обърна към вътрешният министър да не позволява да се стига до сблъсъци.

Три лагера на блокадите се счепкаха помежду си, видяха репортери на "Труд". Формациите около Христо Иванов, Мая Манолова и т.нар. „Отровно трио“ вече се позиционират на различни места на блокадите, а някои от партийците се видяха и като министри в новото правителство, пише изданието и допълва: В унеса си Христо Иванов изтълкува репликата „Време за решения“ на премиера Бойко Борисов като готовност за оставка и в неделя нямаше търпение да започне кадруването. Лавина от реакции последва вчерашното излъчване на живо от фейсбук профила на лидера на "Да, България" Христо Иванов. На видеозаписа се вижда как към Иванов се приближава бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, който споменава името на Младен Михалев-Маджо. Иванов позира доволно, но секунди по-късно се и дърпа и казва: „Тихо! На живо сме!“. Все още Иванов не е дал адекватен отговор защо споменаването на прякора на небезизвестния бизнесмен го притесни видимо в ефир. Така войните на барикадите се разгарят и между самите активисти на "Да, България. По темата пише и "24 часа".

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС и за редовните линии, така както „случайният превоз“ се сдоби с 9% налог от 1 август, съобщава "Дума". Фирмите от бранша обясняват, че заради пандемията от коронавирус и здравните рестрикции губят пътници и затова трябвало да бъдат обезщетени с намалена ДДС ставка. От Националното сдружение на автобусните превозвачи твърдят, че на Централна гара София обичайният трафик е от 260 автобуса на ден, а в момента спадът е наполовина. Също така в бранша имало много необявени фалити.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ул
    Улицата ни убива
    11 -4
    09:30, 11 авг 2020
    Тези протестиращи още на улицата се изпокараха помежду си. Не дай си боже ако влезнат в парламента какво чудо ще е.
  • 2
    Ис
    Исак
    8 -2
    09:45, 11 авг 2020
    От известно време имам усещането че червената проказа има нужда от кислород ( пари).
  • 3
    Из
    избиран ГЕРБ
    3 -6
    11:06, 11 авг 2020
    Така,така!
    Човека ви каза,че ще счупите държавата,като махнете ГЕРБ!
    Ама вие се счупихте,а още не сте на власт!
    Мачкай Бойко!Тия не могат семейство да направят,тръгнали да оправят държава.
    Само ботуш!Само диктатура!
    Бойко с мандат до живот!
  • 4
    Ди
    Димо Ивов
    2 -1
    13:39, 11 авг 2020
    Афера.бг
Последни новини