Очакват повече сняг, 160 машини ще чистят магистралата и републиканските пътища в Хасковско

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова свика координационна среща във връзка с готовността на институциите и общините за посрещане на зимния сезон, съобщиха от Областна администрация. Срещата се проведе онлайн и на нея бяха обсъдени предприетите превантивни мерки и дейности и извършената от тях подготовка за действие при усложняване на зимната обстановка през сезон 2020-2021 г.

От Областно пътно управление в Хасково докладваха, че има сключени договори за поддържане на републикански пътища I, II, III – клас и АМ ,,Марица”, като за поддържането на пътища I, II и III - клас са предвидени 126 машини, а за АМ ,,Марица” – 34 машини. Създадена е организация между ОПУ-Хасково и ОД на МВР- Хасково за въвеждане на варианти за временна организация и безопасност на движението при влошени метеорологични условия.

Началникът на „Оперативен център“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” докладва, че техниката, с която разполага дирекцията, е приведена за работа при зимни условия.

,,Предстоящата зима се очертава с температури около нормата за района, което означава малко по-хладно и с по-обилни валежи от предишния сезон“, каза Спас Александров, ръководител на Метеорологична обсерватория – Хасково.

По доклад на Регионалната здравна инспекция в областта е създадена организация за придвижването и настаняване на болни на хемодиализа пациенти при усложняване на зимната обстановката.

Докладвана бе и готовността на общините за посрещане на зимния сезон. На срещата стана ясно, че 10 общините от областта са сключили договори с фирми, които разполагат с необходимата техника за действие при усложнена зимна обстановка. Само община Харманли е в процедура по сключване на договор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  А.
  А.В.
  16 -1
  18:04, 25 ное 2020
  "Очаква се повече Сняг"?!? Това на каква база се обосновава? Сигурно някой математик е пресметнал, че след като миналата Зима количеството Сняг в Хасково беше колкото дебела Слана, тази Зима ще си компенсира с двойно количество.
  • Го
   гост
   7 -4
   20:32, 25 ное 2020
   Само да не забравите да забраните споделеното почистване, ако може да се наказва със затвор!
  • То
   Това нищо ли не ви говори?
   5 0
   23:31, 25 ное 2020
   Индианците събират дърва, с каруци, в Кенана...
 • 2
  Ло
  лош пророк
  6 -1
  18:35, 25 ное 2020
  Важно е да е чист пътя до и около гробищните паркове, защото това са ни единствените пътища за по-добрия свят.
  • Чи
   Чичо Кольо
   2 -2
   18:56, 25 ное 2020
   Болен ли си?
  • Да
   Да бъде Ден
   3 -2
   20:23, 25 ное 2020
   Аз искам пък да отида в Ада,
   И да взема с мен поне 50 мутри и Бейове :))
  • Имаме печеливш участник, за поддръжка на 345434 казан. Търгът е закрит. Господине, чакайте ни на стълбите пред някоя болница, в последно време и там набираме персонал.
 • 3
  Ка
  Кантонски
  13 -1
  19:13, 25 ное 2020
  160 машини със свещ да ги търсиш, няма да ги намериш. Пак далавера.
  • Ма
   Машина
   2 -1
   20:24, 25 ное 2020
   Може да съм 50 годишна тракторка , ама съм запазена
   ...
 • 4
  Ла
  Ламбрев
  8 0
  20:09, 25 ное 2020
  Вие не знаете колко много сняг ще падне! Машини трябват, за да го изчистят! Те може да чистят виртуалното пространство, но ние трябва да им платим за това!
 • 5
  Пр
  пророк Еремия
  0 -9
  22:26, 25 ное 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини