В Златоград се проведоха две обсъждания на концепции за интегрирани териториални инвестиции

Изображение 1 от 2

  Днес екипът на ОИЦ-Смолян, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на ЮЦР, проведе обществени обсъждания на две от Концепциите за ИТИ в Община Златоград. На срещите присъстваха Мирослав Янчев - кмет на Община Златоград, представители на администрацията, бизнес, НПО и граждани.
  По време на обществените обсъждания бяха представени две концепции. Първата беше Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0156 "Развитие на област Смолян чрез инвестиции в устойчив туризъм, създаване на нови атракции и опазване на културно-историческото наследство на териториите на общините
  Смолян, Чепеларе, Баните и Златоград и подобряване на транспортната свързаност", която обединява 9 партньора, които ще работят заедно за насърчаване развитието на устойчив туризъм в Област Смолян чрез създаването на нови туристически атракции.
  По настоящата концепция в Община Златоград са предвидени:
  - преустройство на съществуваща общинска сграда в Център за балнеотуризъм и рекреация в с. Ерма река
  - разработване и въвеждане на цялостна концепция за туристическия продукт
  - закупуване на 20 електрически велосипеда за посещение на туристически обекти/атракции в региона
  - изграждане на 2 зарядни станции в Общината
  - провеждане на обучения и активиране на неактивни и безработни лица.
  Втората Концепция за ИТИ, която днес беше представена за обществено обсъждане пред широк кръг заинтересовани лица бе Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0072 "Развитие и целогодишно предлагане на устойчиви туристически продукти в Средните Родопи" на водещ партньор Регионално сдружение на
  научно-технически съюзи. Концепцията включва инвестиции в 7 разнообразни по характер туристически обекта/продукта, намиращи се в общините Чепеларе, Смолян и Златоград.
  Общата цел на концепцията е да диверсифицира туристическото предлагане в Родопите, както и да удължи туристическия сезон извън традиционно силните.
  По настоящата концепция в Община Златоград се предвижда обособяване на Приключенски парк и Галерия на занаятите на територията на Общината.
  И двете представени Концепции срещнаха подкрепата и одобрението на присъстващите.

   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини