Лошите кредити гонят 16 на сто. Преглед на националния печат

"Труд": Лошите кредити с нов рекорд, гонят 16 %

Лошите банкови кредити - просрочени, на загуба или преструктурирани, вече гонят 16%. В края на юли проблемни се водят 15,94 процента от банковите заеми. Това става ясно от данните на централната банка, оповестени вчера.

"24 часа": Баба и внуче на море за 30 лв

Промоции за пенсионери и техните внучета започнаха да обявяват хотелиерите по Черноморието за септември. Почивките от типа "Баба и внуче" са за дати след 15 септември. Цената е 30 лв. за възрастния и безплатно за дете до 12 години в четиризвезден хотел на база ол инклузив.

"Стандарт": Хазяйка с климатик

Не е нужно хазяйката да идва с каничка кафе, а да има стая с климатик. Това е новият девиз на студентите, които търсят квартири преди началото на учебната година. Пък и на всички, които са решили да намерят най-икономичния вариант за отопление през зимата.

"Новинар": Шествие на Светия синод за връщане на вероучението

Литийно шествие под надслов "Образование за духа и доброто бъдеще на нашите деца" организира на 24 септември в София Светият синод. Събитието е в подкрепа на задължителното обучение по "Религия-Православие" в детските градини и училищата в цялата страна. Шествието ще започне от НДК и ще мине през бул. "Витоша", църквата "Св. Неделя", президентството, Министерския съвет и ще стигне до парламента.

"Дневник": Кризата върна интереса към учителската професия

Кризата е върнала интереса към учителската професия, показа допитване на „Дневник“ сред директори на училища, експерти и Синдиката на българските учители, които единодушно потвърдиха необичайния за последните години наплив към свободните преподавателски места. Според Янка Такева, председател на СБУ, все повече млади хора и специалисти кандидатстват за тях, като тази тенденция се наблюдава от миналото лято, но сега е още по-силна. По данни на синдиката средно в страната за едно учителско място се борят 23-ма души и сред основните причини за наплива са добрите заплати, които могат да достигнат 700 лв., възможността за допълнителни премии и голямата ваканция.

"Класа": Бойко Борисов: Геновева Алексиева е подала оставка

Имам информация, че Геновева Алексиева е подала оставка като зам.-шеф на здравната комисия пред председателя на парламента Цецка Цачева. Това заяви вчера пред „Класа“ премиерът Бойко Борисов по повод скандалите, които се разразиха около депутатката от ГЕРБ и зам.-шеф на здравната комисия в последните дни. Първоначално стана ясно, че Алексиева е участвала в жури, което е оценявало дъщеря й в конкурс за доценти, а след това името й бе спрегнато в скандал за източване на здравната каса. Нейни колеги я обвиниха, че е включила лечението на очно заболяване „мързеливо око“ при децата в здравна пътека заради лични интереси.

"Сега": Франция иска карантина за България и Румъния заради ромите

Париж предлага да се ограничи правото на свободно движение в ЕС на всички граждани на тези две страни Франция покани на безпрецедентна среща на 6 септември вътрешните министри на Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Испания и Италия, за да обсъдят "имиграцията" на роми от България и Румъния. Министърът по европейските въпроси Пиер Льолуш даде знак, че на нея ще бъде обсъждана предстояща изолация на България и Румъния, като заяви вчера пред в. "Фигаро", че правото за свободно движение на техните граждани в ЕС може да бъде ограничено, докато не предприемат ефикасни действия за интеграция на ромите.

"Телеграф": 5 археолози в античната мафия

Петима археолози са замесени в античната мафия, съобщи npeg „Телеграф" обвинителят от Върховна касационна прокуратура Николай Соларов. Това са бившият шеф на врачанския Исторически музей Иван Райкински, колегите му Христо Харитонов от Велико Търново и Фионера Филипова от Видин. Освен тях висшият магистрат посочи още бившата зам.-шефка на Националния археологически институт при БАН Дочка Аладжова и нумизмата от музея в Русе Димитър Драганов. Срещу всички тях има образувани дела.

"Монитор": Паркинг терор край морето

Паркинг терор се налага над туристите в морските ни курорти, показа проверка на „Монитор”. В разгара на сезона гарирането там се оказва мисия невъзможна. Повечето улици са забранени за престой на автомобили, а в платените паркинги дерат с от 2 до 3 лева за час.  В Слънчев бряг, където няма нито един общински паркинг, цената за един час престой на колата в частните гаражи e  2 или 3 лева.  По-високата тарифа е въведена и от паркингите в Созопол. Туристите са принудени да плащат колосалните суми, тъй като нямат алтернатива.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини