Трима стреляли по глигани край Момчиловци

Бракониерите, убили два глигана край Момчиловци, били с богат опит в незаконния лов, установи съвместна проверка на служители от Регионална дирекция по горите, Държавно ловно стопанство „Кормисош” и РУ”Полиция” в Смолян.
Проверката е била предизвикана по сигнал късно вечерта на 12 август, а по-късно в обор край селото са открити убитите диви животни. До нивата в местността Богутево край Момчиловци, полицията открила и двете ловни пушки на тримата стрелци.
 При огледа на поляната, на която се разиграл среднощния бракониерски лов, е открито и солище. То било заложено в близост до картофена нива, за да привлича  дивеча.
На  бракониерите Д. Н., К.К. и В. Г. са съставени  констативни актове за нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча.         
На единия от тях- Д. Н. до момента са вече са съставяни общо 3 броя констативни акта. През 2007 год. той е хванат да ловува без редовен билет. Тази година по Закона за горите е извършил две нарушения за транспортиране на немаркирана дървесина и липса на превозен билет. Полицията  разследва инцидента в досъдебно производство.
 
Щиляна Чакърова


Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини