Ремонт за 1.4 млн разби Ямача. Преглед на регионалния печат

"Новите алеи на Ямача в локви и коловози", водещо в "Хасковска Марица". Това е резултатът от наливането на 1.4 млн лева в реконструиране и обновяване на парк Ямача. Това е част от големия проект за 10 млн лева, който община Хасково изпълнява. Резултатът от наливането на толкова пари обаче са кални и разбити алеи. Настилката по тях е чакъл и фин пясък и още от сега е поддала. В никакъв случай няма да издържи зимните валежи, убедени са всички, които поне веднъж са посетили парка. От фирмата изпълнител на обекта "Водно строителство" не са коментирали дали ще има друга настилка на алеите или тази ще е во веки веков. Или до пролетта. Според работниците на парка, в опит да се завърши по-бързо сторителството, са забравени поливните инсталации на зелените площи. Май ще се поливат с водоноски. Днес новия Ямач ще бъде официално открит като едно от бижутата на Хасково.

"Наливат от пусто в празно с програми за въздуха". Европейската комисия може да глоби България заради лош въздух и невзети мерки за преодоляване на замърсяването му. Хасково и Димитровград са сред общините, където проблемът е най-сериозен. Тук има програми, но те с нищо няма да подобрят положението, затова и са преправяни няколко пъти. Фирмата, която ги е изготвила обаче си е взела парите. Срещу какво, така и не е ясно.

"Снегът взе първата жертва"-на страница 3-та. Това е 73 годишният Руси Маринов от сливенското село Градец. Заедно с фамилията си той е бил дървосекач край свиленградското село Лисово. Там е бил отрязан от преспи сняг. Докато го спасят човекът, умира от хипотермия.

"4 от 9 прегледани дами имат остеопороза" на стр. 4. Констатацията е на д-р Георги Кабаков. Според него това е болестта на новото време. Остеопорозата е намаляване на костната плътност, което засяга повсеместно жените над 45 годишна възраст и в по-малка степен мъжете над 50. Кабаков извръшва прегледи срещу символични цени по повод световния ден за борба с остеопорозата 21-ви октомври.

Сериозен предизборен отенък на страниците на вестника. От първа страница "Марица" призовава: "Помисли и тогава гласувай". Въпросът е дали кметувалия три мандата и кандидат за 4-ти, Георги ИВанов заслужава да бъде отново кмет. Отговорът е не. Защо-в специално приложение на ежедневника. Кратък преглед на причините за този категоричен отговор:

"Арес 2002 се нагушва от църковна сграда" Имот на църквата е скандално прилапан от фирмата на Иван Георгиев Джона и тъщата на кмета Искра Захариева, а впоследствие е препродаден на немска фирма. В Същото време църквата претендира за собственост над земята. 6-те декара край Икономическият техникум в момента са отредени за хипермаркет. По този повод владиката, Митрополит Николай констатира "Кметът на Хасково е жалък човек, гледа да се награби".

"Тъщата на кмета и Джона прилапаха паркинга срещу изчислителния". Отново Арес 2002 е собственик на два декара имот в центъра на Хасково, сред които апетитен паркинг за 60 места, магазинчета и др. търговски обекти, сред които и централният офис на М-тел. Всичко това-за 150 хил лв.

"Средношколец вдига хотел за милиони". Средношколецът е синът на кмета  Павел Георгиев Иванов. Още на 18 години той започва да строи 5 етажен хотел в центъра на Хасково. В момента е на 22 години и хотелът е завършен. "Моите деца не бягат в чужбина, а избират да живеят в Хасково" заявява с гордост Кмета. Ако всичките ни деца имат хотели, вероятно и те няма да бягат, иронично го репликира вестника.  И още:

"Кому са нужни обществени поръчки като кметът си има фирми за всичко". "За 5 години Хасково плаща 20 пъти повече за уличните лампи" -някои фирми са с привилегии. "Кметът дава милиони за лампи, оставя цяло село на сухо". Селото е Маслиново което живее в миналия век. Там има само 411 души и съответно още по-малко избиратели. Пък що се отнася до Хасково: "Този град не заслужава университет". Обаче явно заслужава Георги Иванов.

Както се казва, помислете и после гласувайте

"Двама пребиха заможен хасковлия" вестник "Новинар Юг". Заможният хасковлия се казвал Дяко Н. и живеел на улица Липа №9. Бил нападнат вчера сутринта от двама и бил бит с метални пръти по главата. В момента е в болница. Не се знае кой и защо му е причинил това.

"Първият сняг реже Баните от Хасково" Пътят е в ремонт и към 3-4 метровите дупки се прибавят и валежите. Плюс наличието на тежки машини с които колите се разминават на сантиметри.

"Данаил чете 500 страници за 6-те трупа и днес" на крими страницата. Данаил Георгиев, 23 годишният от Симеоновград, който пиян блъсна и уби 6 деца на Великден, се осведомява за резултата от деянието си. Трябват му 500 страници.

Изборите преобладават и в този ежедневник.

Това бе накратко днешната регионална преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини