Живеещите на ул. Стара планина” искат ред и правила

“Защо след като построиха бензиностанцията на ул. „Стара планина” не си оправиха изкопите в парка отзад? И как изобщо бе разрешено строителството на бензиностанция в парк? Кога ще престанат да ни тормозят с нощните фойерверки?” това бяха част от въпросите, които живеещите на ул. „Стара планина” поставиха на кандидата за кмет Иван Панайотов и кандидатите за общински съветници на среща във вторник вечерта в кварталното читалище. 

„Знаете как става разрешаването на строителство в Хасково. Цялото това безразборно застрояване е възможно поради липсата на общ устройствен план”, отговори на част от въпросите Антон Иванов, бивш общински съветник и кандидат за нов мандат. Той каза пред събралите се съкварталци, че лично е звънял в полицията заради нощни фойереверки, но оттам му казали, че шумно празнуващите имали разрешение от кмета и униформените нищо не можели да направят по въпроса. „Имаме наредба за обществения ред, който забранява шума след определен час, но кметът им разрешава и данданията е налице”, обясни Антон Иванов.

Иван Панайотов от своя страна заяви, че той живее в същия квартал и също е потърпевш. „Няма да обитавам вила извън града, ще продължа да живея тук, до вас. Това би трябвало да ви убеди, че ще вземем мерки наредбите да се спазват”, категоричен бе той.

По-късно във вторник вечерта Панайотов и кандидатите за съветници имаха среща с жители на село Козлец. Безработицата и липсата на европейски субсидии в земеделието, както и занемарените улици в селото, бяха сред най-остро поставените въпроси. Шефът на агенцията по заетостта Коста Костов, кандидат за съветник, им съобщи броя на безработните в различни общини, започнали работа по някоя от 20-те програми за заетост. „В Димитровград са 400, в Свиленград – 80, в Кирково – 50 души. В община Хасково няма нает нито един човек. А затова е нужна само заявка от страна на общината. Лично аз, заедно с шефа на бюрото по труда, сме ходили при кмета на Хасково, за да поискаме заявка и да осигурим работа на хората, но той дори не ни прие”, каза той, с което предизвика гнева на хората, много от които – безработни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини