14 хиляди мъртви души за изборите в Хасково. Преглед на регионалния печат

"Партиите законно си напазаруваха 4 хиляди гласа"-Хасковска Марица. Толкова са горе долу общо застъпниците на политическите партии, което е рекорд за изборите. 2800 са в Хасково, 600 в Димитровград. Любопитното е, че най-много застъпници е регистрирал Емил Георгиев-цели 270, който удря в земята бройката на основните играчи за кметския вот.

Любопитна справка предлага вестника. Според последното преброяване, населението на хасковска община е 92 хиляди души. Според списъците на ЦИК право на глас имат 91 175 жители! Тоест всичко живо може да ходи до урните, от пеленачето да случайно преминаващия. Няма съобразяванеу дори с "преброения" факт че само 76 522 са пълнолетните лица! Тоест една разлика от поне 13-14 хиляди души, която може да обърне всеки вот. В областта е още по-лошо-тук разликата е 45 хиляди души.

Доста Мъртви души.

"Започна ремонтът на пътя-убиец Симеоновград-Гълъбово". Вчера официално бе даден стаъртът. Осигурени са 17 млн евро. Пътят до Гълъбово е най-лошият в областта, но е не е убиец. Наречен е така защото за част от него се счита улица "Съединение" където на Великден бяха убити 6 деца в катастрофа. Пътят обаче ще се ремонтира от републиканския бюджет, а дали улицата ще бъде оправена зависи от общината. Кметовете на Симеоновград много  не са се засилили да оправят улици.

"Бизнесът скочи срещу защитните мерки за работещи пенсионери". Хасковската търговско промишлена палата и работодателски организации протестират срещу идеята на правителството, пенсионерите да нямат право да мъдат уволнявани без тяхно съгласие. |Както и да има парични бонуси за всяка година труд, над времето за пенсиониране. Това е намеса в пазара на труда, която държавата няма право да прави, реагират гневно работодателите.

Всъщност на България, проблемът е в намиране работа за младите, а не в задържането на работните места на пенсионерите.

"Отлагат избора за председател на окръжния съд". Точкяата за избор на шеф хасковският окръжен съд, измежду Миглена Тянкова и Росен Русев, може да бъде отложена от Висшия съдебен съвет, съобщават оттам. Причината е, че се възобновява прокурорска проверка на Росен Русев относно използването на служебния му автомобил за лични цели. Изборът на председател ще стане след няколко месеца.

"Хасково подписва след седмица с Александровска" водещо в "Новинар юг". Става дума за Александровска болница. Оттам ще идват специалисти да преглеждат в Хасково. Това обявил началникът на хасковската МБАЛ д-р Славчо Близнаков. Очно отделение на болницата пък вече притежавало модерен апарат за поставяне на меки лещи, какъвто досега в Хасково нямало. Хвалбите и обещанията бяха навръх празника на Българският лекар, свети Иван Рилски.

"Темида отмени новата такса смет" Приетата през януари наполовина намалена такса смет за Хасково, бе отменена в съда след оспорване на кемта Георги Иванов. Причината е че имало противоречие-таксата уж била напобовина по-малка а парите заложени за събиране били почти колкото досегашните. Така Хасково си остава с една от най-скъпите такси смет в страната.

"Почнаха ремонта на най-разбития път" водещо на стр.2 Запълват до година кратерите Симеоновград Гълъбово без да спират движението.

"Още 2 години живот за 8011 ферми в областта". Гратисният срок фермерите да се приведът спрямо европейските изисквания за да могат да продават мляко на мандрите, е увеличен с две години. Това дава глътка въздух на 8 хил стопани в областта.

Това бе по-инетресното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини