Закриват емблематичния ансамбъл „Родопа”

Ако общинският съвет одобри предложението на кмета Николай Мелемов на сесията в петък, под ножа ще паднат не само специализирани общински звена в администрацията, но и Фолклорния ансамбъл „Родопа” и Духовия оркестър на Смолян

В докладната записка кметът предлага на местният парламент не просто да се оптимизират, а цялостно да се закрият следните структури на местна издръжка:

1. Фолклорен ансамбъл”Родопа”

2.Духов оркестър

3.Специализирано звено „Стопанисване на горите”

4.Специализирано звено „Спортни имоти”

5.Общински инспекторат

6. Общинска ветеринарна амбулатория със стационар, известна в града като „кучешки приют”.

Според докладната на кмета анализът на дейностите на тези звена през  последните две години е показал, че нямат достатъчен обем от работа или функциите им се дублират с други административни структури.

Освен това се предлага и нова структура на общинската администрация на община Смолян, която да влезе в сила от 1 януари 2012г.

Предлаганата оптимизация на структурата ще гарантира постепенно подобряване на финансовата стабилност на общината, коментира градоначалникът на Смолян. 

„Важно е, съкращенията, които ще направим да не нарушат работата на администрацията, но сме поставени в ситуация, че трябва да съкратим доста хора, защото общината е в много тежко състояние и има поети ангажименти за 85 млн. лв., обвързани с дългосрочни договори”, коментира още Мелемов.

Новата щатна структура на общината предвижда общо 1 296 души за местни и държавни дейности.

Според неофициална информация, ако новите съкращения се приемат на борсата ще отидат около 200 души.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини